Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Eκδήλωση στην παλαιά Ποταμιά

Παρ, 31/07/2020 - 18:37

Το Σάββατο 8 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. διοργανώνεται μουσική, θεατρική και χορευτική εκδήλωση στο... φωτισμένο χωριό της Παλαιάς Ποταμιάς.

Η Παλαιά Ποταμιά είναι ένα εγκαταλελειμμένο πριν πολλές δεκαετίες χωριό που στέκει καταμεσής μια ανήλιας χαράδρας προκειμένου να μην φαίνεται εύκολα από τους πειρατές.

Είναι περιτριγυρισμένο από βελανιδιές, πηγές και ανεμόμυλους. Ανάμεσα στα ερείπια και τα χαλάσματα των πέτρινων σπιτιών, αυτό που σώζεται ακόμα είναι το σχολείο, χτισμένο το 1912 με προσωπική εργασία των κατοίκων, καθώς και η εκκλησία του Αγίου Αντωνίου. 

Τα ερείπια της Παλιάς Ποταμιάς καθώς έχουν γίνει ένα με το γύρω περιβάλλον δημιουργούν ένα συναρπαστικό αλλά και τρομακτικό σκηνικό που σου κόβει την ανάσα.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 13:34

Όλα όσα διδάχτηκαν στο εργαστήριο βιβλιοδεσίας του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, εκθέτουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κώστα Στείρου, στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Φρουρίου από 7 έως και 9 Αυγούστου.

«Χρειάστηκε αρκετός κόπος και χρόνος από τους  11 μαθητές που εκθέτουν  βιβλιογλυπτά καθώς και διάφορα είδη βιβλιοδεσίας, όλα με την έμπνευση των μαθητών», ανέφερε ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Κώστας Στείρος συμπληρώνοντας ότι ακόμη και την περίοδο της καραντίνας οι μαθητές με τηλεδιασκέψεις συνέχισαν να δημιουργούν.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή  από τις 7 το απόγευμα  έως της 10 το βράδυ.