Έκθεση των μαθητών του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821
Παρ, 18/06/2021 - 10:59

Οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου / Λυκείου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Χίου, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821, δημιούργησαν έργα, με σκοπό να δώσουν μια νέα πνοή στις έννοιες: Ήθος, ιδανικά, ήρωας, αγώνας, επανάσταση, τα οποία θα εκτεθούν σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου από τις 17:00 - 21:00 και αύριο Σάββατο 19 Ιουνίου από τις 09:00 - 14:00, στην Πλατεία Βουνακίου στη Χίο.

«Προσπαθήσαμε να δούμε την καθημερινότητα σαν τον δικό μας αγώνα, έχοντας μπέσα και τόλμη σε έναν κόσμο που, έναν χρόνο τώρα, συναντά το ένα εμπόδιο μετά το άλλο.

Οι ήρωες απεικονίζονται αλληγορικά στα έργα. Χρησιμοποιήσαμε τον ρεαλισμό ως εργαλείο για να συνθέσουμε μια καινούρια πραγματικότητα, μια νέα μάχη. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τους τίτλους των έργων, θα αντιληφθεί πως στόχος μας είναι να θίξουμε βαθύτερα τα σημερινά προβλήματα», αναφέρει δελτίο Τύπου που εξέδωσαν.

Όπως σημειώνουν η έκθεση αυτή:

«Είναι αφιερωμένη στους ονειροπόλους και τους μαχητές. Τα αυριανά παιδιά, αυτά που μεγαλώνουν σε περίεργους καιρούς κι αντιμετωπίζουν ντόμπρα το παρόν.

Ποιος είσαι εσύ που θα πεις ότι τα παιδιά αυτά δεν είναι ατρόμητα;!

Το μέλλον, τους ανήκει».

 

 

Σχετικά Άρθρα