Ένας δράκος με επτά καρδιές στο... Ρόδι

''INARI ο δράκος με τις εφτά καρδιές''. Παρουσιάστηκε το νέο εικονογραφημένο βιβλίο ονείρου και φαντασίας της Λίλας Κίσσα Φραγομίχαλου που μόλις κυκλοφόρησε.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/08/2019 - 06:55

''INARI ο δράκος με τις εφτά καρδιές'', ένα βιβλίο ονείρου και φαντασίας, με λόγο και εικόνα, που περπατά κι αφηγείται τη μυθοπλασία του αγγίζοντας τις παραδόσεις, τους μύθους, τη φιλοσοφία και πολλές υπαρκτές ιστορικές περιόδους και τοποθεσίες της Αρχαίας Ιαπωνίας, μια ιστορία για μια όμορφη πριγκίπισσα που ερωτεύεται όχι το Βασιλόπουλο αλλά το δράκο για να τη σώσει από τον κακό άνθρωπο και τα αλλόκοτα πλάσματα...ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Momentum και παρουσιάστηκε από την ίδια τη συγγραφέα και εικονογράφο, τη γνωστή μας πολυτάλαντη και πολύ ιδιαίτερη δημιουργό Λίλα Κίσσα Φραγκομίχαλου, που μοιράστηκε τη χαρά της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου μέσα από μια συζήτηση-αλληλεπίδραση με το κοινό για όλους αυτούς που τους χάρισε ο Θεός κι η φύση δυο μάτια και κάτι παραπάνω να βλέπουν, να διαβάζουν και να αισθάνονται...

Η παρουσίαση έγινε στον υπαίθριο χώρο στο καφέ- μπαρ ''Ρόδι''(Μαγαζιωτίσσης 1-4 Χίος)στην Απλωταριά, την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019, λίγο μετά τις 9.00 μ.μ. όπου η Λίλα Κίσσα Φραγκομίχαλου ''ξενάγησε'' το κοινό στο πνεύμα του μυθιστορήματος, μαζί με το σύζυγό της Δημήτρη Φραγκομίχαλο που μίλησε για όλα αυτά που θέλει να επικοινωνήσει η συγγραφέας, μιας και συμμερίζεται τα μηνύματα (κοινωνικά, οικολογικά και ανθρώπινα)που περιέχονται και σε αυτό το βιβλίο της, όπως και σ' όλα τα προηγούμενα που αφορούν τη Λογοτεχνία του Φανταστικού (Ονειρόκοσμος, Angel eyes κλπ).

 Το βιβλίο είναι και ένας φόρος τιμής στην Ιαπωνική Παράδοση και την Αρχαία Ιαπωνική Φιλοσοφία που έχει πολλά κοινά με την Αρχαία Ελληνική σκέψη και τα ηθικά πρόσημα των προγόνων μας, που όπως και οι Αρχαίοι Ιάπωνες, αγαπούσαν και φρόντιζαν τη φύση-που ανταποδίδει με τα δώρα της-και δε μπάζωναν χειμμάρους ''ελαφρά τη καρδία'' φτιάχνοντας άσκεφτα αυτοκινητόδρομους, γιατί έβαζαν πάνω απ' όλα το κοινό καλό και το συλλογικό όφελος που κρατά στο χρόνο κι ομορφαίνει τη ζωή μας.

 Ο INARI είναι ένας δράκος-ποταμός όπως είπε η συγγραφέας και η ιδέα για τη δημιουργία του της δόθηκε όταν ο σύζυγος της Δημήτρης με αφορμή το μπάζωμα ενός χειμμάρου στη Χίο που έγινε αυτοκινητόδρομος...της είπε...''στην Ελλάδα μισούμε τα ποτάμια''...

 Μέσα από τις περιπέτειες τις πριγκήπισσας και του δράκου ΙNARI με τις επτά καρδιές, αναδεικνύονται πολλά και σημαντικά κοινωνικά μηνύματα ζωής όπως η τόλμη της αγωνιζομένης γυναίκας που που πολεμά για τη θέση της στη ζωή...αλλά και το πολύ σπουδαίο μήνυμα για την καθοριστική σημασία που έχει πάντα(ασχέτως συγκυριών και καταστάσεων)η προσωπική μας επιλογή για τα πράγματα.   

Για όλους αυτούς που αγαπούν τις περιπετειώδεις ιστορίες και χαίρονται να γίνονται πάλι έφηβοι και παιδιά ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους από τον υλικό κόσμο και τη φύση, στο αιθερικό και το αστρικό πεδίο και στον ονειρόκοσμο, το βιβλίο αυτό είναι μια ιδανική συντροφιά. Η καταπληκτική και καλαίσθητη εικονογράφησή του από την ίδια τη συγγραφέα προσθέτει τα μέγιστα στο υπέροχο κείμμενο που κεντρίζει όλες τις αισθήσεις του αναγνώστη.

Η συγγραφέας Λίλα Κίσσα Φραγκομίχαλου και ο σύζυγος της Δημήτρης Φραγκομίχαλος ευχαρίστησαν το κοινό που μοιράστηκε μαζί τους τη χαρά της πρώτης παρουσίασης του βιβλίου, ευχαρίστησαν τις Εκδόσεις Momentum (και τη μεταφράστρια της Ιαπωνικής) για τη φροντίδα τους, την άψογη συνεργασία τους και το υπέροχο καλαισθητό αποτέλεσμα που προέκυψε...και φυσικά το καφέ-μπαρ ''Ρόδι'' (τον Κώστα και τη Μίνα) που φιλοξένησε όχι μόνο τη βραδιά αυτή της παρουσίασης του βιβλίου, αλλά δυο μήνες πριν και την Έκθεση Εικονογραφίας ''Αngel eyes'' της συγγραφέως.

 Τέλος η συγγραφέας και εικονογράφος Λίλα Κίσσα Φραγκομίχαλου υπόγραψε βιβλία για το κοινό και μαζί με το σύζυγό της Δημήτρη Φραγκομίχαλο και την κόρη τους Άννυ χάρηκαν το παρεϊστικο Rock-Party που ακολούθησε με όμορφη μουσική, δροσερούς χυμούς και κοκταίηλ. 

Δημήτρης Ζαφείρης

paroysiasi_toy_neoy_vivlioy_tis_lila_kissa_fragkomihaloy

Σχετικά Άρθρα