Ένας Χιώτης… «Πρόμαχος σε ταινία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τετ, 03/09/2014 - 10:01

Στις 27 Νοεμβρίου θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Πρόμαχος» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Χιώτης στην καταγωγή, Παντελής Κοντογιάννης.

Η ιστορία, το δικαστικό σασπένς, ο έρωτας και ένα καστ γνωστών Ελλήνων και ξένων ηθοποιών συναντούν την υπόθεση επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην ταινία μυθοπλασίας «Πρόμαχος» των νέων Ελληνοαμερικανών σκηνοθετών Κόρτι και Τζον Βούρχη.

Ο Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Παντελής Κοντογιάννης και η Κασσάνδρα Βογιατζή πρωταγωνιστούν, ερμηνεύοντας δύο νέους που μάχονται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και ερωτεύονται, με φόντο ένα δικαστικό αγώνα που ξεκινά από τη Βρετανία και καταλήγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μαζί τους εμφανίζονται οι Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Πολ Φρίμαν, Μάικλ Μπερν, Σπύρος Φωκάς, Γιώργος Χωραφάς και Γιώργος Βογιατζής.

Για τη συμμετοχή του στην ταινία μίλησε χθες σε συνέντευξή του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα της «Αλήθειας» ο Παντελής Κοντογιάννης, ο οποίος αφού άσκησε για επτά χρόνια τη δικηγορία, αποφάσισε την τελευταία 5ετία να στρέψει το ενδιαφέρον του στην ηθοποιία, η οποία πάντα τον έλκυε.

Μάλιστα ο ρόλος του στη συγκεκριμένη ταινία είναι εκείνος ενός ελληνικής καταγωγής αμερικανού δικηγόρου που παλεύει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Σχετικά Άρθρα