Εποικοδομητικό Πνευματικό δίωρο ΣΤΟ «ΑΝΤΙΒΑΡΟ»

Σάβ, 30/11/2019 - 07:30

Πνευματική μέθεξη χτες το απόγευμα στο «Αντίβαρο» (Καλοπλύτου 44) στο αντίστοιχο στέκι που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους δύο μήνες και οι συναντήσεις γίνονται κάθε δεύτερη Παρασκευή.

   Οι ποιητές και ο υπόλοιπος κόσμος ήταν το χτεσινό θέμα συζήτησης με αφορμή ένα άρθρο του Γιώργη Διλμπόη στην Ποιητική Ανθολογία (Ιωνες ποιητές από τη Χίο), του 1978 (έκδοση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Χίου)…

   Ο συγγραφέας και ποιητής  Κώστας Ζαφείρης μας χάρισε ένα ανάτυπο με το ανέκδοτο ποίημά του με τίτλο Αφιέρωση (ευχαριστούμε και τον Γιάννη Παληό για την ανατύπωση)… Και μας διάβασε ένα ποίημα από την ίδια ανθολογία της Ερμιόνης Πολυχρονοπούλου.  Ο Αχιλλέας Φιστουρής μας θύμισε τον Χρόνη Μίσσιο, η Αργυρώ Ψώρα- Θεοδωράτου τον Μίλτο Σαχτούρη, τον Ελύτη κ.α., η κουβέντα πήγε και στους μαθητές και στους δασκάλους των  Δημοτικών με τον αντίστοιχο προβληματισμό.

   Με λίγα λόγια ήταν ένα εποικοδομητικό πνευματικό δίωρο που προστέθηκε σε εκείνα που προηγήθηκαν. Η επόμενη συνάντηση (περιμένουμε περισσότερους) με γιορτινό χρώμα, λόγω των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου. Από τις 6 μέχρι τις 8 το απόγευμα όπου θα μοιραστούν και πνευματικά δώρα.  Σημειώστε το κάπου: Καλοπλύτου 44, είσοδος ελεύθερη!