Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

Ευχαριστήριο της Χορωδίας Χίου

Τρί, 14/05/2019 - 21:23
Μαγική συναυλία

Η Χορωδία Χίου αντιπροσώπευσε με μεγάλη επιτυχία το Νησί μας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών και  χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών 3-5 Μαΐου, με την ευθύνη της οργάνωσης του Πανελληνίου συνδέσμου Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος.

Στη συναυλία έλαβε μέρος το μεγάλο σύνολο της χορωδίας μας, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου μας κ Αγγέλας Τσιμπιρλού.  Στο  πιάνο συνόδευσε  τη  χορωδία  η  κ.  Τούλα  Φραγκάκη.  Στην  αγαπημένη  μας  μαέστρο  και  την  επίσης  αγαπημένη  πιανίστριά μας, οφείλουμε  θερμά  "ευχαριστώ".

Ευχαριστίες ακόμα οφείλουμε στην Ένωση Κωνσταντινουπολιτών για την παραχώρηση της όμορφης αίθουσας με πιάνο, που στεγάζεται στο πνευματικού κέντρου της Ένωσης.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στην Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας ο ΚΟΡΑΗΣ για την υποστήριξή, καθώς και σε όλους τους φίλους της Αθήνας που βρέθηκαν κοντά μας.

Ευχή και υπόσχεσή μας είναι να πραγματοποιούμε όλο και μεγαλύτερες επιτυχίες για το Νησί μας και τη Χορωδία του.

 

Από το Δ.Σ της Χορωδίας Χιου

 

Η Πρόεδρος

Ξένια Φύλλα- Γιούργη

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 06/06/2020 - 10:59

Παρουσιάστηκε ιδιώτης, και μάλιστα με μεράκι και σχετικός με το θέμα αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο, τον κοίταξε στα... δόντια.

Έτσι μέχρι σήμερα δεν παραχωρήθηκε στον Κ. Μπόλα, ιδιοκτήτη του Πρεμιέρ το Δημοτικό Σινεμά, που έβαζε τον Δήμο μέσα ακρετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Αποτέλεσμα να μείνουμε φέτος χωρίς θερινό Σινεμά απ' ότι φαίνεται.

Ακολουθεί ανακοίνωση της Κινηματογραφικής Λέσχης.

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου είχε καθοριστικό ρόλο στο ξεκίνημα του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Σ' όλα τα χρόνια λειτουργίας του υπήρξε αγαστή συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη, καθώς επίσης και φιλοξενία προβολών της όποτε αυτό ζητήθηκε.

Στο Δημοτικό θερινό κινηματογράφο επίσης φιλοξενείτε το πρόγραμμα "ΣΙΝΕΜΑΘΕΙΑ" της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

Για εικοσιπέντε περίπου χρόνια ο Δημοτικός θερινός κινηματογράφος λειτούργησε με την αγάπη και το μεράκι για το αντικείμενο του Κώστα Ευγενικού -δημοτικού υπαλλήλου ΔΗΚΕΧ- η συνταξιοδότηση του οποίου άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το μεγάλο αυτό κενό, το χαλάρωμα του δικτύου Δημοτικών Κινηματογράφων όλης της χώρας, καθώς επίσης και η συμπεριφορά προς αυτούς των εταιρειών διανομής ταινιών τελευταία, καθιστούν προβληματική τη συνέχιση λειτουργίας του Δημοτικού θερινού κινηματογράφου.

Επειδή όμως η λειτουργία ενός θερινού κινηματογράφου στην πόλη μας είναι μέρος των πολιτιστικών παροχών προς τους πολίτες της και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες της, πρέπει να αντιδράσουμε στην πιθανότητα μη λειτουργίας του.

Γι' αυτό καλούμε τη ΔΗΚΕΧ να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου -διασφαλίζοντας φυσικά στα όρια του εφικτού τις ανάγκες των πολιτιστικών φορέων- συμβάλλοντας έτσι στην πληρότητα των πολιτιστικών παροχών.