Χίος, Τρίτη 7 Απριλίου

Φτιάχνουν χαρταετούς στη Λαγκάδα

Την Παρασκευή στις 6.00μμ στην αίθουσα της Κοινότητας.
Δευ, 24/02/2020 - 12:04

''Το πέταγμα του χαρταετού έρχεται από την Ανατολή. Οι πρώτοι χαρταετοί κατασκευάστηκαν στην Κίνα περί το 1.000 π.Χ. Το έθιμο αυτό συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου να φτάσει ψηλά στους αιθέρες, να αγγίξει το Θεό. Το σώμα του χαρταετού και η ουρά του, συμβολίζουν αντίστοιχα το σώμα και την ψυχή του ανθρώπου. Προκειμένου, λοιπόν, ο χαρταετός πετάξει ψηλά, πρέπει να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο συστατικά στοιχεία του.''
Αυτά διαβάζουμε εδώ μέσα για το έθιμο των χαρταετών κι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας, όπως κάθε χρόνο, θα φτιάξει χαρταετούς με τους μικρούς του φίλους. Ειδικοί θα κόψουν καλάμια, θα φτιάξουν τα ζύγια και όμορφες μακριές ουρές. Την Παρασκευή στις 6.00μμ στην Κοινότητα διασκεδάζουμε φτιάχνοντας τους δικούς μας χαρταετούς.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/04/2020 - 07:34

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη περιλαμβάνει η δίωρη μουσική εκπομπή του Απριλίου που εντάσσεται στις «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και σε επανάληψη στις 11 και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην Αλήθεια ΤV.

Πρωταγωνιστές της ο Γιώργος Μισετζής και η Μαρία Καλαγκιά που μιλούν για το Ωδείο Αιγέας (33 χρόνια δράσης) και αποδίδουν κατανυκτικά αγαπημένα τραγούδια του Θεοδωράκη που όλοι έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει.

anthropines_diadromes_me_ton_giorgo_misetzi_kai_tin_maria_kalagkia