Χίος, Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Χειροκρότημα και... συναίσθημα στον Ψυχιατρικό ξενώνα στο Νεχώρι

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 22/12/2018 - 07:37

Με την αγάπη και την εκ βαθέων απλόχερη συνεισφορά  των ενοίκων και της Θεραπευτικής Ομάδας του Ψυχιατρικού Ξενώνα στο Νεχώρι, πραγματοποιήθηκε η όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ''Οίκου Αγάπης'', την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 7.00 μ.μ. με ένα πολύ επιτυχημένο Θεατρικό-απόσπασμα από ''Το νησί των συναισθημάτων'' του Χόρχε Μπουκάϊ, με ηθοποιούς τους ενοίκους του Ξενώνα που με πολύ κέφι και Θεατρική στόφα, έδωσαν από το περίσσευμα της ψυχής τους στο κοινό και στους φίλους τους, που διασκέδασαν όλοι αντάμα, όπως αρμόζει να χαιρόμαστε τούτες τις Άγιες μέρες.

              Με ζωή και κίνηση γέμισαν τον ''Οίκο Αγάπης'', τα μικρά παιδιά που κατέφθασαν με τους γονείς τους για να παρακολουθήσουν τη ''Φρικαντέλλα'' που παρουσιάστηκε στη συνέχεια από τους ''Σκηνοβάτες''(και το Γιώργο Παυλιδάκη που επιμελήθηκε τη μουσική επένδυση και στα δύο Θεατρικά). Τα παιδιά όμως παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον και εξαιρετική αντίληψη και το Θεατρικό των ενοίκων του Ξενώνα που περιείχε αρκετά νοήματα σχετικά με τη θεώρηση και τη στάση του ανθρώπου για τη ζωή.

              Ο ''πλούτος'', η ''γνώση'', ο ''θυμός'', η ''αγάπη''...αναπαραστάθηκαν με έναν τρόπο εξαιρετικό από τους ενοίκους του Ξενώνα...οι προσκεκκλημένοι το χάρηκαν πολύ και με την ολοκλήρωση του προγράμματος της Γιορτής τα κεράσματα και τα χαμόγελα στο μπουφέ έδιναν κι έπαιρναν.

              Η Ελένη Βουτιέρου επικεφαλής της Θεραπευτικής Ομάδας του ''Οίκου Αγάπης'' και το Επιστημονικό και Διοικητικό προσωπικό, είπαν στον πρόλογο της εκδήλωσης ότι η ζωή στον Ξενώνα μαζί με τους Ενοίκους ''μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και νοιώθουμε πράγματα''.

              Στη γιορτή του Ψυχιατρικού Ξενώνα στο Νεχώρι παραβρέθηκαν ο Σταύρος Μιχαηλίδης και ο Κυβερνητικός Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης που όταν τον κάλεσε η κ. Βουτιέρου να μιλήσει από το βήμα είπε μόνο ''είμαστε κοντά σας για ότι χρειάζεται χωρίς να μετακινηθεί από τα καθίσματα του κοινού.

              Οι φίλοι των ενοίκων, αλλά και όλοι όσοι είδαν το πρώτο Θεατρικό που παρουσιάστηκε το Καλοκαίρι στον ''Οίκο Αγάπης'', αλλά και το δεύτερο παίχτηκε στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ξενώνα στο Νεχώρι την Παρασκευή 21 του μηνός, σίγουρα θα περιμένουν με ανυπομονησία και το επόμενο γιατί αξίζει να ζούμε τέτοιες βραδιές.

Δ. Ζαφείρης

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 20/02/2020 - 11:11

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 μ.μ. με την πιο βραβευμένη και πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς, «ΠΑΡΑΣΙΤΑ», σε σενάριο - σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν Χο.

 

Σινεφίλ/ Ν. Κορέα/ 2019/ 132’

Σενάριο - σκηνοθεσία : Μπονγκ Τζουν Χο

Πρωταγωνιστούν: Σονγκ Κανγκ Χο, Λι Σουν Κιουν

Η πάμπτωχη τετραμελής οικογένεια Κιμ ζει σε ένα άθλιο, μικρό υπόγειο της Σεούλ και παλεύει να επιβιώσει με περιστασιακές δουλειές και μικροαπάτες, μέχρι που ο μικρός γιος προσλαμβάνεται να διδάξει αγγλικά στην κόρη της πλούσιας οικογένειας Παρκ. Οι Κιμ βρίσκουν την ευκαιρία να προσληφθούν σιγά σιγά όλοι τους στην έπαυλη των Παρκ με κάθε τρόπο. Ωστόσο, τα γεγονότα εξελίσσονται γοργά αποκαλύπτοντας ανατρεπτικά μυστικά.

Η ταινία που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η κορυφαία της χρονιάς, αναμειγνύει το μαύρο χιούμορ με την πολιτική σάτιρα, το θρίλερ και την κοινωνική αλληγορία. Ο Μπονγκ Τζουν Χο βρίσκει τον τρόπο να αναδείξει τις ταξικές αντιθέσεις με κινηματογραφική ευρηματικότητα και πρωτοτυπία. Οι χαρακτήρες, που εύκολα θα μπορούσαν να κατρακυλήσουν στην καρικατούρα, κατορθώνουν να αποκτήσουν βάθος, οντόντητα και διακριτά χαρακτηριστικά. Μια βαθειά πολιτική ταινία που προκαλεί στο θεατή συγκίνηση, πικρία, τρόμο, έκπληξη και αγωνία σαν ένα απολαυστικό παζλ.

Διακρίσεις: Χρυσός φοίνικας Φεστιβάλ Κανών 2019, 

4 Όσκαρ 2020 (Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας, Ξενόγλωσσης Ταινίας, κλπ),

 Χρυσή Σφαίρα Ξενόγλωσσης Ταινίας 2020.