Χίος, Πέμπτη 18 Ιουλίου

Χριστιάνα Καλογήρου: Επιπλέον 6 εκατομμύρια ευρώ για έργα πολιτισμού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου

Τετ, 28/11/2018 - 15:56
Χρ. Καλογήρου

Η  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε δύο προσκλήσεις για την υποβολή προτάσεων έργων που αφορούν:

  • Μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά δίκτυα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόσκληση αφορά όλα τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων είναι η 1η Φεβρουαρίου 2019.
  • Μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά δίκτυα. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια ευρώ. Η πρόσκληση αφορά τα μικρά νησιά ΟΧΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δηλαδή τον Άγιο Ευστράτιο, τη Θύμαινα, την Ικαρία, τη Λήμνο, τις Οινούσες, τους Φούρνους και τα Ψαρά. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των προτάσεων είναι 1η Μαρτίου 2019.

Δικαιούχος και των δύο προσκλήσεων είναι το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στόχος είναι η ενίσχυση υποδομών και έργων τόσο για τα Κάστρα των νησιών, όσο και εκείνων που συνεισφέρουν στην αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:

«Οι δύο αυτές προσκλήσεις που έχουν συνολικό προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ, δίνουν τη δυνατότητα να γίνουν και άλλα έργα πολιτισμού στα νησιά μας με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς πόρους. Τα έργα αυτά αναμφισβήτητα θα αποτελέσουν πόλους έλξης επισκεπτών και τουριστών, συμβάλλοντας στη γενικότερη αναπτυξιακή προσπάθεια που κάνουμε για να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων και το εισόδημά τους».

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/07/2019 - 16:14

 Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στο Πιτυός για τη διοργάνωση της 1ης Γιορτής Κτηνοτροφίας από τις 26 -27 - 28 Ιουλίου.

Στο χορό των προετοιμασιών μπήκε ως αρωγός και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.

Ανταποκρινόμενη στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, παρότι η έλλειψη προσωπικού δεν της επιτρέπει σήμερα τη σταθερή λειτουργία του πύργου του Πιτυούς, έστειλε συνεργείο καθαρισμού και ο Πύργος θα είναι επισκέψιμος και τις τρεις ημέρες της Γιορτής. 

Το ευχάριστο είναι ότι ο πύργος διατηρείται εσωτερικά σε άριστη κατάσταση και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει όσους τον επισκεφτούν. 
Οι φορείς του Πιτυούς ευχαριστούν για τη συνεργασία την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.