Η Εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά... αλλά το άναμμα μιας φλόγας

Ο Πανεπιστημιακός Αδαμάντιος Παπασταμάτης στην εκπομπή ''Κατευθυνθήτω''
Πέμ, 13/05/2021 - 06:50

Για την Εκπαίδευση και την Παιδεία που δεν είναι το ίδιο πράγμα...για τη μόρφωση και τα πτυχία που πάλι μπορεί να μην είναι το ίδιο πράγμα....αλλά και για τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και γενικώς όλων των μαθημάτων... μιλά αυτό το Σαββατοκύριακο (Σαββάτο 15 και Κυριακή 16 Μα'ί'ου 2021, στις 5μ.μ. και τις δύο ημέρες) στην Εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην Αλήθεια ΤV ο Πανεπιστημιακός Καθηγητής και πρώην Σχολικός Σύμβουλος Χίου Αδαμάντιος Παπασταμάτης. 

Εξηγεί πώς ένας επιδέξιος Δάσκαλος, με καλή θέληση και όρεξη, βρίσκει τρόπους, να ''παντρέψει'', το παλιό και το καινούργιο, τον παραδοσιακό Δασκαλοκεντρικό τρόπο Εκπαίδευσης, με τον μοντέρνο Μαθητοκεντρικό τρόπο Εκπαίδευσης που προτείνουν πολλοί σύγχρονοι Διδακτικολόγοι... εκμεταλλευόμενος τα υπέρ της κάθε μεθόδου προς όφελος της μόρφωσης των μαθητών.

 Η πιο σύγχρονη τάση στην Εκπαίδευση είναι ο διάλογος...τονίζει ο Αδαμάντιος Παπασταμάτης... δηλαδή ο τρόπος διδασκαλίας που εφάρμοζε στην Αρχαιότητα ο Σωκράτης...

 Η συνέντευξη είναι πολύ ενδιαφέρουσα για γονείς, Εκπαιδευτικούς και μαθητές... διότι εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο, γιατί ''η Εκπαίδευση δεν είναι το γέμισμα ενός κουβά, αλλά το άναμμα μιας φλόγας'' ! (Ουίλιαμ Μπάτλερ - Ιρλανδός Ποιητής 1885-1939, Νόμπελ 1923).

 Σε επόμενη εκπομπή ο Αδαμάντιος Παπασταμάτης θα μιλήσει με επίκεντρο την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Σχετικά Άρθρα