Χίος, Δευτέρα 26 Αυγούστου

Η Φιλαρμονική Δήμου Χίου διοργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα μουσικής για παιδιά

Τρί, 02/07/2019 - 07:04

Η Φιλαρμονική Δήμου Χίου διοργανώνει καλοκαιρινό πρόγραμμα μουσικής για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει την επαφή των παιδιών με την μουσική μέσα από το ομαδικό τραγούδι, την ανάγνωση παρτιτούρας και την καλλιέργεια των ακουστικών ικανοτήτων.

Οι ημέρες διεξαγωγής του προγράμματος θα είναι η Δευτέρα και η Πέμπτη και οι ώρες θα καθοριστούν κατόπιν συνεννοήσεως με τους συμμετέχοντες.

Τηλ. επικοινωνίας για πληροφορίες 6974894790 6992270237

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 25/08/2019 - 18:49

Ο διεθνής πιανίστας Μιχάλης Τάγκας θα εμφανιστείτην Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 8.00 μ.μ. στο Ομήρειο, σε ένα ρεσιτάλ με συνθέσεις του F.Chopin πλαισιωμένο με εικαστικά έργα του Count Nicholas Egon.

Η επιμέλεια είναι της κυρίας Matti Egon-Ξυλά, και δική του.

Ο Μιχάλης Tάγκας είναι Έλληνας πιανίστας, γεννημένος στην Ελλάδα το 1984. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με τη Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα και την Αλίκη Βατικιώτη-Farrant και αποφοίτησε παίρνοντας το Δίπλωμά του από την τάξη του Άρη Γαρουφαλή. Αφού συνέχισε σπουδές σε Μεταπτυχιακό επίπεδο στη Royal Academy of Music του Λονδίνου ως μαθητής της Patsy Toh (συζύγου του πιανίστα Fou Ts’ong), μελέτησε επίσης με τον Pavel Gililov στο Universität Mozarteum Salzburg. Υποστηριζόμενος από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο “Τζίνα Μπαχάουερ”, παρακολούθησε παράλληλα master classes με τον διάσημο πιανίστα Fou Τs’ong στην International Piano Academy Lake Como, στην Ιταλία.
Νικητής του “Fulbright Alumni Art Series”, προσεκλήθη από τον Dr. Vitaly Margulis σε συνεργασία (Postdoc) στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Λος Άντζελες (UCLA) και αργότερα δούλεψε με τον Jura Margulis, εγκαινιάζοντας έτσι μια γόνιμη συνεργασία η οποία συνεχίζεται ακόμη στις Η.Π.Α. Έχει πάρει μέρος σε master courses με τους Aquilles Delle Vigne, George Kern, Peter Lang, Sulamita Aronovsky, Christopher Elton, Pierre-Laurent Aimard, András Schiff, Dame Fanny Waterman, Fou Ts'ong και Dmitri Bashkirov.
Το 2015 ηχογράφησε το πρώτο του CD στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Haydn, Beethoven και Chopin, υπό την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Έχει επίσης υποστηριχθεί από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο “Τζίνα Μπαχάουερ”, το Ίδρυμα Fulbright, τα Ιδρύματα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και Β. & Μ. Θεοχαράκη, καθώς και τους Θέκλα Mαρινίδη, Λόλα Ζολώτα, Chrysanthi Lemos, The Kulukundis Family, The Minas Kulukundis Fund, Dame Fanny Waterman DBE, Sir Sydney Lipworth QC & Lady Rosa Lipworth CBA και τις Κοινωφελείς Οργανώσεις Life Action Trust και Philharmonia Trust.
Στις ειδικές συνεργασίες του συμπεριλαμβάνονται οι GOCO Ltd, LSG, Leeds International Piano Competition, Philharmonia Orchestra Trust, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και New Year Music Festival in Gstaad.
Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική. Μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Λος Άντζελες.
Ο Μιχάλης Τάγκας είναι Artist των Caecilia Agency, Ελβετία και Legato Arts Agency, Νέα Υόρκη.