"Η φωνή του Ναύτη" από το Άρτιον

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 06/12/2023 - 05:41

Τιμώντας τον Άγιο Νικόλαο και τους προστατευόμενους του ναυτικούς μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Άρτιον" δημιούργησε ένα βίντεο κλιπ με τους στίχους από το ποίημα "Η Φωνή του Ναύτη", του αείμνηστου χιώτη μεγάλου μας ποιητή και πνευματικού ανθρώπου Ματθαίου Μουντέ. Οι στίχοι του περικλείουν όλη τη ζωή και τον καϋμό  της πλημμυρισμένης από θάλασσα και νόστο ζωής του ναυτικού.

Το ποίημα "ντύνεται" με χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Ισίδωρου Λοϊζου και φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο των καπεταναίων Αργύρη Χατζελένη και Παναγιώτη Βασιλάκη, καθώς και της προέδρου του "Άρτιον" Βάσως Κριτάκη, που έχει και την επιμέλεια της παραγωγής.

Ο πλοίαρχος του Ε.Ν. Μανώλης Τόπακας απαγγέλει τους στίχους, ενώ ο Nelo Meci υπογράφει τη σκηνική σύνθεση και το μοντάζ.

Με τον τρόπο αυτό ο Σύλλογος "Άρτιον", συνεχίζει την προβολή του τόπου μας, των ανθρώπων του και του πολιτισμού μας μέσω της δημιουργίας σχετικών βίντεο.

ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΥΡΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΟΜΈΝΟΥΣ-ΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

 

i_foni_toy_nayti_-_poiima_toy_matthaioy_moynte

Σχετικά Άρθρα