Η μακαρονάδα της Αμβέρσας

Tο νέο βιβλίο του Κώστα Ζαφείρη από τις Εκδόσεις Άλφα Πι.
Δευ, 08/07/2019 - 20:08

Η μακαρονάδα της Αμβέρσας

το νέο βιβλίο του Κώστα Ζαφείρη από τις Εκδόσεις Άλφα Πι.

 

Με το έκτο κατά σειρά βιβλίο (τέταρτο από τις εκδόσεις Άλφα Πι) του χιώτη λογοτέχνη Κώστα Ζαφείρη υποδέχονται το καλοκαίρι οι Eκδόσεις Άλφα Πι.  «Η μακαρονάδα της Αμβέρσας» είναι μια συλλογή 19 διηγημάτων με κοινό τους στοιχείο το φαγητό,  στις πολλές και ποικίλες εκδοχές του.  Αφηγήματα με χιούμορ, ευαισθησία και τρυφερότητα που αναδεικνύουν τον πλούτο της καθημερινής ζωής σήμερα και στο παρελθόν. Αφηγήματα με συχνές ιστορικές αναφορές σε καταστάσεις που έχουμε ζήσει , σε καταστάσεις που ζούμε στην απλότητα αλλά και την πολυμορφία τους.

 

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Τι ήταν η περίφημη μακαρονάδα της Αμβέρσας και γιατί  τη νοσταλγεί τόσα χρόνια μετά ο μαστρο-Νικόλας; Πώς έχασε τα λογικά της η Σταυρούλα; Μπορεί ένα αγαπημένο φαγητό να γίνει εφιάλτης; Πώς φτιάχτηκε η ακριβότερη μαγειρίτσα του κόσμου;  Τι απέγιναν τα μεγάλα τραπέζια των παιδικών μας χρόνων; Υπάρχουν ακόμα μπακαλοταβέρνες;  Ξέρουν από πίτσα οι Ιταλοί; Πώς μια παρέα φίλων χάθηκε σε ένα μαγικό δάσος; Γιατί μια απλή τυρόπιτα σημάδεψε τη ζωή ενός μικρού μαθητή; Πώς έκανε την επανάστασή της η Ματίνα; Υπάρχει στ’ αλήθεια ο Παράδεισος;

19 αφηγήσεις με αρώματα και γεύσεις. Μαγειρικές ιστορίες άλλοτε χαρούμενες, άλλοτε θλιμμένες, άλλοτε παράξενες.  Περιστατικά που συνομιλούν με την ιστορία. Διηγήματα που μιλούν για τη συχνά κρυμμένη ομορφιά της ζωής.

 

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Κώστας Ζαφείρης γεννήθηκε το 1967 και μεγάλωσε στη Χίο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και στη Μπολόνια (Università degli Studi di Bologna) και Κοινωνική Ανθρωπολογία & Ιστορία στη Μυτιλήνη (Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

Το 1997 εξέδωσε την ποιητική συλλογή «Η Βία της Βδομάδας». Το 2007 εξέδωσε τη συλλογή διηγημάτων «Η εκδίκηση του τυπογράφου» (εκδόσεις Μεταίχμιο). Το 2010 ήταν η σειρά του μυθιστορήματος «Αφάνεια» και ακολούθησαν δύο ακόμα συλλογές διηγημάτων «Κόντρα Γέφυρα και άλλα διηγήματα» το 2015 και «Η πόκα της πλημμύρας – 45 ιστορίες του μικρόκοσμου το 2017  (εκδόσεις ΆλφαΠι).

Από το 2016 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Κοραή Χίου.  Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Χίο

Σχετικά Άρθρα