"Ήμουνα και εγώ... απέναντι" στην Αλήθεια ΤV

Σάβ, 05/03/2022 - 06:58

Οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Άρτιον" για τα 100 χρόνια του αθέλητου ξεριζωμού των Ελλήνων από τη γενέθλια γη της Μικράς Ασίας, με το γενικό τίτλο "Ήμουνα και εγώ απέναντι και πέρασαν χρόνια από τότε" εγκαινιάζονται με μια τηλεοπτική συνεργασία με την Αλήθεια ΤV. 

Πιο συγκεκριμμένα η συμπαραγωγή αυτή περιλαμβάνει ολιγόλεπτα τηλεοπτικά αφιερώματα με βίντεο - ενθυμήσεις από την καθημερινή ζωή, συμπεριφορά, τα ήθη και τα έθιμα των ελλήνων της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, τα οποία θα προβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον τηλεοπτικό σταθμό.

Στα βίντεο με ειδικό τίτλο:

"Επεράσαμε όμορφα - πόλη και Μικρά Ασία άδομεν ευλαβώς" συμμετέχουν ερασιτέχνες ηθοποιοί - αφηγητές, μέλη και φίλοι του "Άρτιον" οι οποίοι θυμούνται, φέρνουν στη δική μας μνήμη και εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για το μεγαλείο του μικρασιατικού ελληνισμού, θυμίζοντας μας παράλληλα και τις ανέκαθεν στενές σχέσεις της Χίου με τις απέναντι ακτές και την Κωνσταντινούπολη.

Προέρχονται δε όλες από καταγεγραμένες μαρτυρίες και προσωπικά βιώματα.

Το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα της σειράς, που είναι επετειακό των αποκριάτικων εθίμων του Τσεσμέ, αφηγείται η Γιασεμή Μονιού και θα ενσωματωθεί στο δελτίο ειδήσεων της "Αλήθειας" το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου 2022.

 

Σχετικά Άρθρα