Μια Χορωδία... μαγική

Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 31/05/2018 - 07:24
Μαγική συναυλία

Μια πραγματικά αριστουργηματική Συναυλία πραγματοποίησε στο Ίδρυμα Μαρία Τσάκος την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018 στις 8.00 μ.μ. η Χορωδία Χίου υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου Αγγέλας Τσιμπιρλού. Τη Χορωδία Χίου στο Πιάνο συνόδεψε αριστοτεχνικά η Τούλα Φραγκάκη αλλά και οι χορωδοί απέδωσαν το μέγιστο.

                      Το ακροατήριο ήταν μικτό αφού εκτός από τους συμπολίτες μας, που παρακολούθησαν την εκδήλωση η αίθουσα πλημμύρισε από Γερμανούς επισκέπτες του νησιού μας. Γι' αυτό και το πρόγραμμα της εκδήλωσης και οι ομιλίες που προλόγισαν την εκδήλωση και τα μουσικά θέματα αποδόθηκαν και στα Ελληνικά και στα Γερμανικά.

                      Στην πρόσκληση και το πρόγραμμα που μοιράστηκε σε Γερμανούς και ντόπιους γράφει η Χορωδία Χίου και το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. ''Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι βρισκόσαστε στο νησί μας τη Χίο. Η Χορωδία Χίου σήμερα δίνει την πρώτη της Ιδιωτική Συναυλία στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος. Είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία και δυνατότητα που δίνεται στη Χορωδία Χίου, μέσα από εσάς να διαδοθεί η Κουλτούρα του νησιού μας και της Χώρας μας,όπως επίσης και τα Ελληνικά μουσικά ακούσματα.'' Πραγματικά λοιπόν, αυτό το τελευταίο που αναφέρεται στο σημείωμα,επιτυχώς πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η Συναυλία αυτή της Χορωδίας Χίου που έλαβε χώρα στο Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος αποτελεί σίγουρα έναν απ' τους καλύτερους ''κήρυκες'' της Χίου και της Ελλάδας στο Εξωτερικό.

                       Οι ερμηνείες της Χορωδίας Χίου χθες ίχαν κάτι το ξεχωριστό. Σε όλα τα τραγούδια. Μάλιστα σε ορισμένα από αυτά υπήρξε διάχυτη μια αίσθηση που λες και μετέφερε τους ακροατές σε άλλους κόσμους. Ναι η Χορωδία Χίου αυτή τη φορά είχε κάτι το μαγευτικό, κάτι το μαγικό. Φαίνεται λοιπόν ότι η Μαέστρος Αγγέλα Τσιμπιρλού εκπαιδεύει και διευθύνει με πραγματική μαεστρία τους εξαιρετικά επιδέξιους χορωδούς της. Αλλά είναι επίσης καταφάνερο ότι και η προηγούμενη Μαέστρος της Χορωδίας της Χίου Ελευθερία Λυκοπάντη άφησε πολύ καλά καλιεργημένο και εύφορο ''έδαφος''.

                      Το ρεπερτόριο που παρακολούθησε το κοινό ήταν ως επί το πλείστον Ελληνικό με τραγούδια Παραδοσιακά της Χίου (όπως το ''Ξύπνησε πετροπέρδικα'', ''Ένα καράβι από τη Χιο'' και άλλα) με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη (όπως η ''Άρνηση'' και το ''Χρυσοπράσινο φύλλο'') και μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που ''προσφέρθηκε σαν κέρασμα'' στους Γερμανούς φιλοξενουμένους αλλά και στο Χιακό κοινό (τη σερενάτα Νούμερο 13 για Έγχορδα σε Σολ μείζονα έργο 525 που είναι μια από τις πιο διάσημες συνθέσεις του Μότσαρτ.''Η μικρή μας Νυχτερινή Μουσική'' του Μότσαρτ σε διασκευή του Λόρενς Μαηερχόφερ...).

                       Κανονικά θα ήταν ίσως επιβεβλημένο να γράψει κανείς κατεβατά ατέλειωτα για τη χθεσινή Συναυλία, όμως, μάλλον...δεν υπάρχουν λόγια!  

Η χορωδία στο Ιδρυμα Τσάκου
Γερμανοελληνικό ακροατήριο

Σχετικά Άρθρα