Μουσική... άνοιξη μέσα στο χειμώνα

Εβδομάδα δράσεων και συναυλιών στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/02/2019 - 11:12

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2017 στο νησί της Χίου, και από τότε επιστρέφει κάθε χρόνο δυναμικά με πλούσιο πρόγραμμα και νέες συνεργασίες.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν η Όλγα Holdorff-Μυριαγκού και ο Λευτέρης Βενιάδης κι αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάσουν στο νησί μας, αρχής γενομένης από σήμερα, μουσικές δράσεις για ηλικιωμένους στα γηροκομεία Χίου και Καρδαμύλων, συναυλίες κλασικής μουσικής στο Ομήρειο την Τετάρη στις 8.30 μ.μ. και το Σάββατο στις 9.15 μ.μ., μαθήματα μουσικής την Πέμπτη και την Παρασκευή ανοιχτά για μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδου και το Σάββατο στις 9 μ.μ. θα παρουσιαστεί,επίσης στο Ομήρειο, κινηματογραφική σπονδυλωτή αφήγηση από στιγμές πραγματικές όσο και φανταστικές, με θέμα το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός», του Στράτου Βογιατζή.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Μουσική δράση για και με ηλικιωμένους

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, 17:30
Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός»

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, 17:00
Οίκος Ευγηρίας «Η Αγία Μαρίνα», Καρδάμυλα

 

Σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω και μαθητές του παραδοσιακού, λαϊκού και φωνητικού συνόλου του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Η μουσική ταξιδεύει μέσα στον χρόνο και κάποιοι έχουν την τύχη να πιάσουν στιγμές της και να τις μετατρέψουν σε τραγούδια. Με σεβασμό στα χρόνια που φύγανε και γεμάτοι ελπίδα για εκείνα που έρχονται, το πρότυπο πρόγραμμα θάλλω σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Χίου σχεδίασε μια πρωτότυπη δράση γεμάτη αισιοδοξία και χαμόγελο, στην οποία η μουσική δίνει το έναυσμα για έναν διάλογο ανάμεσα στους ανθρώπους που διαμένουν στο γηροκομείο και τους επισκέπτες…

Η δράση αποτελεί μία πρωτοβουλία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου και υλοποιείται με την συνεργασία του Μουσικού Σχολείου Χίου και του πρότυπου προγράμματος θάλλω.

Οι δύο πρώτες φάσεις της δράσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί (12 – 13 Δεκεμβρίου 2018 & 16 – 17 Ιανουαρίου 2019) ενώ η τρίτη και τελευταία είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το πρόγραμμα θάλλω αποτελεί μία πρωτοβουλία της seveneleven, ομάδας θεάτρου και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: thallo.care

Ελεύθερη είσοδος

Βερολίνο – Χίος, aller – retour!

Συναυλία κλασικής μουσικής

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, 20:30
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου

 

Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα C. Reinecke, S. Rachmaninoff, A. Piazzolla κ.ά.

Συμπράττει πενταμελές σχήμα νέων σολίστ του Ινστιτούτου Julius Stern:

Dascha Schuster, φλάουτο

Santiago Kuhl, βιολί

Marie-Claire Indilewitsch, πιάνο

Klemens Elias Braun, πιάνο

Moritz Benedict Kayser, βιολοντσέλο

Συμμετέχουν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου.

Το Ινστιτούτο Julius Stern της Μουσικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου (UdK Berlin) είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οργανισμός που θεωρείται κορυφαίος στο είδος του, και αναλαμβάνει την εκπαίδευση και προώθηση νέων μουσικών ταλέντων.

Η ίδια συναυλία θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα το πρωί αποκλειστικά για μαθητές και παιδιά πρόσφυγες.

 

Ελεύθερη είσοδος

Masterclasses

Πέμπτη 7 & Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, Αίθουσα Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Χίου, Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου «Κοραής»

 

Πιάνο, διδασκαλία: Κωνσταντίνος Δεστούνης, υποψήφιος διδάκτωρ και διδάσκων στο Royal College of Music του Λονδίνου

Βιολί, διδασκαλία: Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, μέλος σχημάτων και ορχηστρών στο Βερολίνο και μουσικο-παιδαγωγός

Βιολοντσέλο, διδασκαλία: Μαρία Ανισέγκου, μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Κιθάρα, διδασκαλία: Prof. Anita Rennert, επικεφαλής του Ινστιτούτου Julius Stern του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου

 

Τα masterclasses είναι ανοιχτά για μαθητές όλων των ηλικιών και επιπέδου, οι οποίοι θα χωριστούν σε ομάδες αρχαρίων και προχωρημένων.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η αποστολή e-mail στο info@chios-music-festival.gr μέχρι 01 Φεβρουαρίου.

 

Ελεύθερη είσοδος

επιβάτες

Ένα εν εξελίξει έργο του Στρατή Βογιατζή

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 21:00
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου

 

Μια κινηματογραφική σπονδυλωτή αφήγηση από στιγμές πραγματικές όσο και φανταστικές, με θέμα το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός».

Ψυχές που ακροβατούν ανάμεσα στη μνήμη και τη λήθη, την αθωότητα και τη ματαίωση εμφανίζονται μετέωρες αφήνοντας το δικό τους ανεπαίσθητο ίχνος στο χρόνο. Ένας κόσμος που ενώ έχει παραμεριστεί από την κοινωνία της βιάσης και της προσπάθειας μοιάζει να σαλεύει υπόγεια και να εκπέμπει μέσα από αυτή τη λησμονιά, ένα αίσθημα που έχει από προ πολλού χαθεί στους καιρούς μας.

 

Ελεύθερη είσοδος

Winter in Chios

Συναυλία κλασικής μουσικής

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, 21:15
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου

 

Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα σύγχρονων συνθετών, όπως A. Piazzolla, Θ. Αντωνίου, Ι. Psathas, κ.ά.

Συμπράττουν:

Κωνσταντίνος Δεστούνης, πιάνο

Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, βιολί

Μαρία Ανισέγκου, βιολοντσέλο

Κατόπιν αιτήματος του κοινού, η συμμετοχή του οποίου στην συναυλία του ίδιου σχήματος κατά την καλοκαιρινή περίοδο του φεστιβάλ υπήρξε αθρόα, ο διεθνούς φήμης πιανίστας και Χιώτης στην καταγωγή Κωνσταντίνος Δεστούνης, η επίσης Χιώτισσα στην καταγωγή και βιολονίστα Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, και η τσελίστα Μαρία Ανισέγκου, μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, θα συμπράξουν ξανά σε έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ θα παρουσιάσουν σε παγκόσμια πρώτη το έργο του Κωνσταντίνου Δεστούνη, Σονάτα για πιάνο και τσέλο

 

Ελεύθερη είσοδος

ekdiloseis_toy_3oy_festival_hioy

Σχετικά Άρθρα