Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Ο Καραγκιόζης του Γιαλούρη στην Πινακοθήκη

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 15/10/2017 - 03:00

Την πολύπλευρη προσωπικότητα του αείμνηστου Χιώτη χαράκτη, ζωγράφου, συγγραφέα και μουσικού Νίκου Γιαλούρη, θέλησε να ξεδιπλώσει το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, εντάσσοντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του με γενικό τίτλο «στοιχείο Ελληνικό» τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Η Αθλη του Ηποτου Καραγκιόζι» του Νίκου Γιαλούρη, στην Δημοτική Πινακοθήκη.

Μέσα από μια διαφορετική αφήγηση ο φίλος, βοηθός και μαθήτης του, Μανώλης Φύσσας, προσπάθησε να μυήσει το κοινό στην φιλοσοφία ζωής του καλλιτέχνη έργα του οποίου θα εκτίθενται ως τα μέσα Ιανουαρίου, στον χώρο της Πινακοθήκης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων ακούστηκαν επίσης τραγούδια που έγραψε  ο  Νίκος  Γιαλούρης και μάλιστα από την κιθάρα που είχε κι' έπαιζε ο ίδιος ο καλλιτέχνης. 

 

Σχετικά Άρθρα

Από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς 
Τρί, 18/02/2020 - 11:12

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30), τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Η Μικρή Γοργόνα», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Μέσα από τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Απόστολου Ψαρρού, οι μικροί θεατές θα βυθιστούν στο απέραντο γαλάζιο και θα νιώσουν τη δύναμη μιας μεγάλης αγάπης που παρά τα εμπόδια, κατάφερε να ενώσει δύο διαφορετικά πλάσματα: τη μικρή γοργόνα και τον αγαπημένο της πρίγκιπα. Η Μικρή Γοργόνα, το διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν βασίζεται σε έναν παλιό σκανδιναβικό θρύλο.

 

Ταυτότητα παράστασης:

Σκηνοθεσία: Απόστολος Ψαρρός

Κοστούμια, σκηνικά αντικείμενα: Θωμάς Χουλιάρας

Σχεδιασμός Φωτισμών: Αποστόλης Σκανδάλης

Μουσική: Evi Evan

Φωτογραφίες: Άρτεμις Λιάγκα

Παίζουν: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου-Νικολέττα Παναγιώτου (διπλή διανομή), Ιορδάνης Κασάπογλου

Διάρκεια: 50 λεπτά

 

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00)