''Οι δικοί μας ήχοι'' των χορωδιών ΜΕΟΘ, ΦΟΒ, Μ.Σ. Πυργίου. Τιμή στους Θυμιανούσους της Αμερικής.

Παράλληλη Εκθεση από το Τμήμα ''Πλεξίματος με βελόνα'' του ΜΕΟΘ και ύμνοι από τη νεοσύστατη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής του ΜΕΟΘ.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 06/06/2019 - 06:19

  Mία πολύ όμορφη και εορταστική εκδήλωση με την έναρξη του Καλοκαιριού και τη λήξη των Εργαστηρίων του για τη φετινή χρονιά, πραγματοποίησε ο ΜΕΟΘ, στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών πίσω από τον Άγιο Στράτη, την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 7μ.μ.

 Η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής (που είναι νεοσύστατο φετινό Εργαστήριο του ΜΕΟΘ) ξεκίνησε τη βραδιά με ύμνους και προσευχή υπό τη διεύθυνση και τη διδασκαλία του Παντελή Κωνσταντά και στη συνέχεια η Χορωδία Ενηλίκων του ΜΕΟΘ σε σύμπραξη με τις Χορωδίες του ΦΟΒ και του Μ.Σ. Πυργίου, υπό τη διδασκαλία και τη διεύθυνση της Μαέστρου Σόφης Κώττη τραγούδησε...και όλοι μαζί κράτησαν συντροφιά στο κοινό που γέμισε την αυλή του Σχολείου, με μια κοινή συναυλία με τίτλο ''Οι δικοί μας ήχοι'', που το πρόγραμμά της με τα τραγούδια του... ''Τζαμάϊκα'', ''Δελφίνι, δελφινάκι'' και άλλα, μαζί με το νέο τραγούδι για τη μαστίχα και τους ανθρώπους που την παράγουν και τη ζουν (σε στίχους Ευγενίας Ασλανίδου και μουσική Σόφης Κώττη) σαν ένα ευχάριστο μελτεμάκι δρόσισε τη γιορτή. Παράλληλα στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε Έκθεση με πλεκτές δημιουργίες από το Εργαστήριο ''Πλέξιμο με βελόνες'' του ΜΕΟΘ όπου διδάσκει και επιμελείται η Κυριακή Χατζαντωνάκη.

 Η Πρόεδρος του ΜΕΟΘ Ερμίνα Τάμαρη, αφού καλοσώρισε το κοινό και προλόγισε τη βραδιά, απένειμε Τιμητική Πλακέτα στον Σύλλογο Θυμιανουσίων Αμερικής ''Αγία Ερμιόνη'' για την πολυετή και ουσιαστική προσφορά τους στον ΜΕΟΘ. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θυμιανουσίων Αμερικής ''Αγία Ερμιόνη'' Μικές Φρεζούλης παρέλαβε με χαρά την πλακέτα και τόνισε ότι οι Θυμιανούσοι της Αμερικής θα είναι πάντα συμπαραστάτες στο έργο του ΜΕΟΘ και πάντα στο ''πλευρό του χωριού''. Στην καθιερωμένη αυτή Εορταστική Εκδήλωση της λήξης των Εργαστηρίων του ΜΕΟΘ (για το Καλοκαίρι), χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, τα ιδρυτικά μέλη του ΜΕΟΘ Σταύρος Μιχαηλίδης και ο Δάσκαλος Κυριάκος Πρωάκης. Μαζί με την Πρόεδρο του ΜΕΟΘ Ερμίνα Τάμαρη παραβρέθηκαν χαιρετίζοντας την Εκδήλωση και τη σύμπραξη των Χορωδιών τους, ο Πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος και ο Πρόεδρος του Μ.Σ. Πυργίου ''Γεώργιος Θεοτοκάς'' Κώστας Παπαδόπουλος.

 Η κοινή αυτή συναυλία ''Οι δικοί μας ήχοι'' που έλαβε χώρα την Τετάρτη στα Θυμιανά, πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα και στο Βροντάδο και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2019 στις 7μ.μ. στο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί. Όπως προανήγγειλε η Πρόεδρος του ΜΕΟΘ Ερμίνα Τάμαρη, την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 8μ.μ. στο Γήπεδο Καμποχώρων γίνεται η παρουσίαση του Τμήματος Παιδικής Γυμναστικής του ΜΕΟΘ και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019 ώρα 7.30μ.μ. ο ΜΕΟΘ πραγματοποιεί Λογοτεχνική Βραδιά με θέμα ''Στα ίχνη του παρελθόντος'', όπου θα έχουμε την παρουσίαση του βιβλίου ''Το λιμάνι της ζωής'' της συγγραφέως Χαρούλας Κριεζή Σβυριάδη στην αίθουσα Φιλοπτώχου των Θυμιανών. Συμπλήρωσε ότι για το πλούσιο Καλοκαιρινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΜΕΟΘ, το κοινό μπορεί να ενημερώνεται από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του συλλόγου meoth.gr, ή τη σελίδα (Μ.Ε.Ο.Θ) στο Facebook.  

oi_dikoi_mas_ihoi_ton_horodion_meoth_fov_m_s_pyrgioy

Σχετικά Άρθρα