Οι φίλοι της Φιλαρμονικής στους υποψηφίους Δημάρχους

Σάβ, 30/09/2023 - 20:43

Η Φιλαρμονική Δήμου Χίου αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από 1 αρχιμουσικό, 9 μόνιμους υπαλλήλους, από εθελοντές μουσικούς καθώς και από τους μαθητές της. Τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει από την καθιερωμένη εκδοχή μιας φιλαρμονικής δημιουργώντας στα πλαίσιά της ένα φυτώριο νέων μουσικών μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία που συντελείται αποτελεσματικά και αδιάλειπτα. Επιπλέον η φιλαρμονική ορχήστρα τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί συναυλίες υψηλού επιπέδου με απαιτητικό ρεπερτόριο.

Αυτή τη στιγμή τα τμήματα που λειτουργούν στη δημοτική Φιλαρμονική, όπου εγγεγραμμένα είναι 152 μαθητές/μέλη, είναι:

Διδασκαλία οργάνων για παιδιά και ενήλικες, κρουστά επιδείξεων, μουσικοκινητική  για παιδιά από 4 ετών, τμήμα προετοιμασίας μπάντας για παιδιά Α κ Β δημοτικού, παιδική και νεανική χορωδία, και για πρώτη φορά παιδική-νεανική συμφωνική ορχήστρα κλασικής μουσικής (έγχορδα,πνευστά,κρουστά). Σε μηνιαία βάση πραγματοποιούνται ατομικά σεμινάρια, μαθήματα συνόλων και πρόβες από εξειδικευμένους καθηγητές οργάνων.

Το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από μουσικοπαιδαγωγούς, μαέστρους και καθηγητές μουσικής προερχόμενους από μουσικά πανεπιστήμια, κορυφαίοι μουσικοί μεγάλων ορχηστρών της Ελλάδος, με άριστη γνώση λειτουργίας φιλαρμονικών.

Ο Σύλλογος Φίλων Φιλαρμονικής, σύλλογος γονέων των παιδιών που συμμετέχουν στα τμήματα μαθητείας, αφουγκραζόμενος τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, στέκεται αρωγός συμπληρώνοντας αποτελεσματικά το έργο του Νομικού Προσώπου προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ενόψει των επερχόμενων εκλογών, απευθυνόμαστε στους υποψηφίους δημάρχους όλων των συνδυασμών και ζητούμε δημόσια να μας ενημερώσουν τι περιλαμβάνουν οι προγραμματικές τους δηλώσεις για τη φιλαρμονική, που είναι ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ καθώς και η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ.

 

Σχετικά Άρθρα