Χίος, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Παιδιά, Τέχνη και Προσφυγιά, στο Ομήρειο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 23/02/2018 - 15:38

Περισσότερα από 30 παιδιά, μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χίου και του Γυμνασίου Καλλιμασιάς, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα που πραγματεύεται το θέμα του προσφυγικού, μέσα όμως από την οπτική των παιδικών συναισθημάτων.

«Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τα αισθήματα αλληλεγγύης των παιδιών μας για τους πρόσφυγες, να τα βοηθήσουμε να κατανοήσουν το… ξένο», ανέφερε η Ανατολή Βροχαρίδου, μέλος του ΔΣ του Ομηρείου.

Το πρόγραμμα παρουσίασε στους μαθητές η Κατερίνα Ζαχαροπούλου, που μέσα από έργα τέχνης προσπάθησε να δείξει στα παιδιά την προσφυγιά, αλλά και την κρίση βοηθώντας τα να κατανοήσουν και τα συναισθήματα των ανθρώπων που αναγκάζονται, για διάφορους λόγους, να αλλάξουν τόπο.

i_tehni_arogos_stin_katanoisi_tis_prosfygias

Σχετικά Άρθρα

ΓΙΑ ΤΟ "16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΥΠΕΡΙΑ 2018"
Δευ, 19/11/2018 - 11:07

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Συλλόγου "ΜΑΣΤΙΧΑ", δια των εκπροσώπων του της Προέδρου Άννας Κλαδιά και της Αντιπροέδρου Άννας Καρυστιανού στο "16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΥΠΕΡΙΑ 2018", που διεξήχθη από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 5 Νοεμβρίου 2018, στην Αιγιάλη της Αμοργού, με φετινό κεντρικό θέμα «Γαστρονομία - Πολιτισμός & Τουρισμός».

Συμμετείχαν επίσης επαγγελματίες του τουρισμού, δημοσιογράφοι, ειδικοί αναλυτές και παραγωγοί ντοκιμαντέρ, οι οποίοι παρουσίασαν εισηγήσεις προσανατολισμένες στη γαστρονομία, στον τουρισμό και τον φυσικό πλούτο κάθε περιοχής, ενώ η όλη διοργάνωση διανθίστηκε με εκδηλώσεις χορευτικές, γευστικές δοκιμές, περιπάτους, θεματικές ξεναγήσεις κ.λπ.

Το πλούσιο σε συναισθήματα, ιδέες οράματα, επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις Συνέδριο επί των προαναφερθέντων θεματικών τομέων συνέβαλε στην ανταλλαγή οραμάτων, εμπειριών και πληροφοριών εκατέρωθεν, ενώ και το νησί μας, η Χίος, έτυχε ανάλογης προβολής με ομιλία της Προέδρου του Συλλόγου μας, Άννας Κλαδιά, η οποία ήταν αφιερωμένη στον γαστρονομικό πλούτο του νησιού μας, στην πολιτιστική παράδοση και τις δυνατότητες ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού. Παράλληλα, στο όμορφο νησί της Αμοργού διεξήχθη και το "9ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού", προσδίδοντας ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη θεματολογία του Συνεδρίου.

Η Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου επέστρεψαν με φρέσκες ιδέες και εμπειρίες από τη συμμετοχή τους αυτή, ενώ είχαν παράλληλα την ευκαιρία να συναντήσουν σημαίνοντα πρόσωπα από το χώρο του τουρισμού, τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης, αλλά και να εκπροσωπήσουν το νησί μας με χαρά και υπερηφάνεια. Η προσπάθεια θα έχει και συνέχεια για τα επόμενα χρόνια, καθώς στον προγραμματισμό του ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" έχει εντάξει δράσεις που αναδεικνύουν το νησί μας τουριστικά. Θερμές ευχαριστίες εκφράζει ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" προς τους ιδιοκτήτες του "Aegialis ΗOTEL & SPA", την οικογένεια Γιαννακοπούλου, για την άψογη φιλοξενία και την επιτυχημένη διοργάνωση, καθώς και στη δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρινάκη (εκδόσεις "Μικρές Κυκλάδες - Ταξιδεύοντας στο Αιγαίο και το Ιόνιο" και "Greek Gastronomy Calendar") για την πολύτιμη βοήθειά της, καθώς και το "ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ" για την κάλυψη.