Χίος, Παρασκευή 17 Αυγούστου

Πέτρα Ψαλίδι Χαρτί, δημιουργικά εργαστήρια

Παρ, 13/07/2018 - 16:21
αρχείο

Το καλοκαίρι του 2018 είναι πιο φωτεινό κι ακόμη πιο κεφάτο για τα παιδιά του ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ στην Καλλιμασιά.

Τα θερινά εργαστήρια πλησιάζουν και αναζητούν πλήρωμα για τα νέα τους ταξίδια. Δικαίωμα συμμετοχής στα εργαστήρια έχουν όλα τα παιδιά φτάνει να έχουν διάθεση να ενταχθούν στο πλήρωμα και να ξεκινήσουμε για νέες περιπέτειες από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018. Το σύνθημα για φέτος είναι «Ταξίδι στο χθες».

 

Δευτέρα  11.00

Παίζουμε τα παιχνίδια των παππούδων και των γιαγιάδων μας

Τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια, μήλα, σχοινάκι, πεντόπετρες, σκλαβάκια, σκατουλάκια, στρατιωτάκια αμίλητα αγέλαστα και άλλα πολλά που θα βρούμε ξεχασμένα στις μνήμες των παππούδων και γιαγιάδων μας. 

 

 

Τρίτη 11.00

Διαβάζοντας με φαντασία

Διαβάζουμε παραμύθια και φτάχνουμε κατασκευές

 

Τετάρτη  19.30

Πρωτάθλημα τάβλι

Δηλώστε συμμετοχή για το πρωτάθλημα τάβλι. Φέτος θα γίνει σε δυο ομίλους με τους αγώνες να διεξάγονται στο Ζαχαροπλαστείο «Μελλίρυτον» και στο CAFÉ DE CALLI

 

Πέμπτη 11.00

Πάμε σαν άλλοτε

Αναζητάμε κρυμμένους θησαυρούς μαθαίνοντας τη γειτονιά μας και την ιστορία του χωριού, μαθαίνουμε για παλιά και σύγχρονα επαγγέλματα. Αυτή είναι η μέρα που θα ζυμώσουμε, θα φουρνίσουμε, θα φτιάξουμε πήλινα, θα κεντήσουμε, θα πάμε στους αγρούς, θα μαγειρέψουμε, θα δούμε από κοντά γαϊδουράκια, κατσίκες και κότες, ια παίξουμε καραγκιόζη, κ.λπ.

 

Παρασκευή 11.00

Παρουσίαση αγαπημένου  βιβλίου

Κάθε παιδί παρουσιάζει στα υπόλοιπα το αγαπημένο του βιβλίο και όλοι μαζί ανταλλάσουμε σκέψεις εικόνες και εμπειρίες.

 

Κόστος συμμετοχής:  15ευρώ

Δηλώστε συμμετοχή και παραλάβετε δωρεάν από ΠΕΤΡΑ ΨΑΛΙΔΙ ΧΑΡΤΙ τη συσκευασία με τα απαραίτητα υλικά για τα εργαστήρια μας.

 

Σχετικά Άρθρα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΣΤΕΛΙΑΡΟ
Παρ, 17/08/2018 - 09:37
Η «Βραδιά μνήμης» στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης είναι αφιερωμένη στον ιεροψάλτη Νικόλαο Στέλιαρο

Η κυριακάτικη «Βραδιά Μνήμης» στο λιμανάκι της Αγ. Ερμιόνης είναι αφιερωμένη στον θυμιανούση σπουδαίο ιεροψάλτη Νικόλαο Στέλιαρο
   Ο τίτλος του είναι Άρχων Μουσικολογιότατος Διδάσκαλος Βυζαντινής Μουσικής και έχει πολλές  διακρίσεις και βραβεύσεις στο ενεργητικό του ακόμα και από τον Πατριάρχη…
   Μέσα από μια συνέντευξη στον Δημήτρη Φρεζούλη, στα πλαίσια της εκπομπής «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV», παρακολουθούμε το ξεκίνημά του, τη συνέχεια, την εξέλιξη και την κορύφωσή του στην Αμερική.
   Την Κυριακή 19 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο λιμανάκι, με ελεύθερη είσοδο.
   Το βράδυ του Σαββάτου 18/8/ ο σύλλογος "ΑΓΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ" διοργανώνει γιορτή σαρδέλας στο ομώνυμο λιμανάκι με λαϊκή ορχήστρα.