Χίος, Παρασκευή 26 Απριλίου

"Πρόσωπα και ιστορίες" από την Κινηματογραφική Λέσχη"

Πέμ, 13/12/2018 - 09:16

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προβάλει το πολυβραβευμένο Γαλλικό ντοκιμαντέρ της Ανιές Βαρντά "Πρόσωπα και ιστορίες" την Παρασκευή στις 9.00 μ.μ. στο Ομήρειο 

 

ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ/ ΓΑΛΛΙΑ 2017/ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 89'

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΝΙΕΣ ΒΑΡΝΤΑ, ΖΕ ΑΡ

Υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ

 

Η Γαλλίδα σκηνοθέτις Ανιές Βαρντά και ο φωτογράφος Ζε Αρ , δημιουργούν ένα συγκινητικό ντοκιμαντερ, διασχίζοντας την επαρχία της Γαλλίας με ένα φορτηγάκι φωτογραφικό θάλαμο.Στο ταξίδι τους συναντούν ανθρώπους και τόπους και αναρτούν τις γιγάντιες φωτογραφίες που προκύπτουν σε δημόσιους χώρους, επεμβαίνοντας με την ξεχωριστή αισθητική τους στο τοπίο.Η ακούραστη καλλιτέχνις σε συνδυασμό με τον νεαρό φωτογράφο, καταφέρνουν με αυτή την επέμβαση να μας παρασύρουν σ΄ένα κόσμο γεμάτο τέχνη και συναισθήματα και να παρατηρήσουμε τις αντιδράσεις ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και νοοτροπίας,  κάνοντας αυτό το ντοκιμαντέρ εξαιρετικά ενδιαφέρον. Με αφετηρία την καρδιά και βάση τον αυτοσχεδιασμό η Ανιές Βαρντά βάζει την υπογραφή της σε αυτό το-Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ- φιλμ. Οι ευχαριστίες άλλωστε που αποδίδει στην αρχή της ταινίας και όχι στο τέλος όπως συνηθίζεται, εκφράζουν ξεκάθαρα την συναισθηματική ματιά της σκηνοθέτιδας.

"Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ απ' όλα στο σινεμά είναι ότι επιτρέπει σε ανθρώπους διαφορετικών γλωσσών και πολιτισμών να μοιράζονται εικόνες και ιδέες" Ανιές Βαρντά.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 25/04/2019 - 11:06

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού (29/04), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και οι Καλλιτεχνικές και Αθλητικές Δράσεις Χίου, οργανώνουν το Σάββατο 4 Μαΐου (ώρες 13:00-18:00), Φεστιβάλ Αργεντίνικου Τango, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το Φεστιβάλ «3rd Chios Tango Encuentros» φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης δασκάλους, μουσικούς και χορευτές Τango, ενώ θα συμμετέχουν πάνω από 150 χορευτές από χώρες της Ευρώπης, την Αργεντινή, την Αίγυπτο και την Τουρκία. Περιλαμβάνει σεμινάρια χορού, ομαδική χορευτική επίδειξη και ελεύθερο χορό.

 

Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).