Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Προβολή της Χίου στο COSMOTE TV/HISTORY με τη συνεργασία του "Άρτιον"

Τρί, 03/09/2019 - 19:16

Την Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου στις 9.00 μ.μ. θα κάνει πρεμιέρα στο COSMOTE TV/HISTORY το ντοκυμανταίρ ΄΄ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ΄΄ , που δημιούργησαν η Rrime Time T.V. και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και έχει ως θέμα την ιστορία της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα από την Άλωση μέχρι τις μέρες μας.

 

Στο πρώτο επεισόδιο ένα μεγάλο μέρος είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση στη Χίο, μετά από συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου ΑΡΤΙΟΝ και των συντελεστών της εκπομπής που είναι ο κ. Κ. Στοφόρος

(σεναριογράφος-παρουσιαστής), ο κ. Σ.Λαμπρόπουλος (σκηνοθέτης) και η Δρ. Ευαγγελία Κανταρτζή (επιστημονική επιμέλεια και παρουσίαση).

 

Τα γυρίσματα στη Χίο, που πραγματοποιήθηκαν πέρσι το καλοκαίρι  στο 1ο Γυμνάσιο Χίου, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Σχολικό Μουσείο των Λιβαδίων και αλλού, θα προβληθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους στο πρώτο επεισόδιο, ενώ και στα επόμενα επεισόδια η Χίος θα είναι ΄΄παρούσα΄΄.Ήδη στο τρέϊλερ της COSMOTE TV που εχει δοθεί στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται και σκηνές από τα γυρίσματα στο νησί μας , καθώς και στο φωτογραφικό υλικό που κυκλοφόρησε.

 

Θεωρώντας ότι η παρουσίαση της Χίου στο μεγάλης τηλεθέασης τηλεοπτικό κανάλι θα αποτελέσει , εκτός από προβολή της ιστορίας της εκπαίδευσης στο νησί μας και τουριστική προβολή, χωρίς μάλιστα να απαιτηθεί κάποιο χρηματικό ποσόν , εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στην COSMOTE TV, στους συντελεστές της εκπομπής και σε όσους από το νησί μας συνέβαλαν στην προσπάθειά μας αυτή.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία : Βάσω Κριτάκη, Πρόεδρος ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ , Τηλ. 6937214208

                      E mail     artion.chios2013@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/02/2020 - 18:37

  Μνήμες και μαρτυρίες παλιών Μοστράρηδων θα δούμε σε επανάληψη στην εκπομπή  «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται κάθε Τρίτη στις 7 και σε επανάληψη στις 11 και στις 3.00 μ.μ. της Τετάρτης στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Μια βουτιά στο παρελθόν με ιστορίες από μεταμφιέσεις και γεγονότα που έγραψαν ιστορία κατά τη διάρκεια της Μόστρας των Θυμιανών, που γιορτάζεται την Τυρινή Παρασκευή και Κυριακή. Μια εκπομπή που κράτησε ζωντανή την παλιά παράδοση.