Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

Το «Σινεμά» στα Νένητα

Παρ, 09/08/2019 - 06:52

Τα Νένητα και ειδικότερα ο σύλλογος «Βοκαριά», τιμούν σήμερα Παρασκευή τα «Σινεμά της Χίου από το χτες στο σήμερα», το βιβλίο του Δημήτρη Φρεζούλη, αλλά και τον παλαίμαχο μηχανικό κινηματογράφου Κώστα Σταματουλάκη. Σε ειδική εκδήλωση στο πάλαι ποτέ σινεμά των Νενήτων (κλιματίζεται) στις 20.00 θα παρουσιαστεί το παραπάνω βιβλίο ενώ θα προβληθεί και συνέντευξη του παλιού σινεματζή για το πώς ξεκίνησε και εξελίχθηκε ο κινηματογράφος στο χωριό. Και θα τιμηθεί για την προσφορά του εκείνη. Παρουσιάζουν Γιάννης Κολιάρος και Αλεξάνδρα Σταματουλάκη και διαβάζουν Λεμονιά Σταματουλάκη και Γιάννης Τσουμπαριώτης.  Η ιστορία, παρέα με αναμνήσεις και μαρτυρίες θα ξετυλιχτούν στο Σινέ των Νενήτων και θα θυμίσουν άλλες εποχές, όχι και τόσο μακρινές.  

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 26/01/2020 - 18:57

Στο πλαίσιο εορτασμού της Θυμιανούσικης Μόστρας και Καρναβαλιού 2020 ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών ξεκινά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τούτες οι μέρες το ΄χουνε…!» ,το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο.

Δρώμενα, χοροί και τραγούδια της Αποκριάς από το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες μέχρι τη Μακεδονία και τη Μικρά Ασία θα παρουσιαστούν επί σκηνής από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου σε ένα πρόγραμμα ξεχωριστό, διονυσιακό και άκρως απολαυστικό!

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τους ήχους τους οι μουσικοί από τη Νάουσα, Νίκος Ψαθάς, Δημήτρης Παζαρέντσης, Πασχάλης και Χρήστος Καρβουνάρης

και από τη Χίο οι αδελφοί Αυγουστίδη.