«Σώζοντας την ελπίδα».

Παρ, 17/03/2017 - 15:41

«Σώζοντας την ελπίδα».

Έτσι τιτλοφορείται το παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άλφα Πι και φέρει την υπογραφή της Αρετής Παληού, κόρης του εκδότη, Γιάννη Ν. Παληού, η οποία είναι τελειόφοιτη λυκείου.

Το επιμύθιο του βιβλίο μας προτρέπει να διαβάσουμε το συγκεκριμένο πόνημα, που γραμμένο από ένα νέο άνθρωπο έρχεται σαν την... ελπίδα που περιμένουμε εδώ και καιρό να επιστρέψει στη μίζερη πραγματικότητά μας.

 

Γράφει λοιπόν η Αρετή:

 

O άνθρωπος είναι σαν μία γάτα

 

Όμορφος, έξυπνος, κτητικός και πονηρός. Μα όπως και η γάτα, η θαλπωρή και η αγάπη που χαρίζει, είναι δώρο σωτήριο. Ο άνθρωπος, όπως και η γάτα, διστάζει. Φοβάται. Κάποιες φορές δεν τολμά. Κουρνιάζει εφησυχαστικά στη ζεστή φωλιά του και κοιμάται έως ότου να ξεχάσει ότι τα αδέρφια του υποφέρουν και χάνονται άδικα.

 

Υπάρχει όμως κι ένα πουλί. Ένα αγνό, κατάλευκο, ονειροπόλο και ακούραστο. Αυτό το πουλί, ονομάζεται ελπίδα. Είναι ένα αγέρωχο και λαμπρό περιστέρι που δε θα σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται, να παλεύει για το φως.

 

Όταν ο πόνος του σπάσει τα φτερά, αυτά τα πασπαλισμένα με ασημόσκονη φτερά, δε θα λυγίσει. Θα κάνει σύμμαχό του τη γάτα. Η ελπίδα δε θα εγκαταλείψει τον άνθρωπο. Θα φωτίσει την ψυχή του με όνειρα και δύναμη. Η ελπίδα θα σώσει τον άνθρωπο. Και ο άνθρωπος θα σώσει την ελπίδα.

Σχετικά Άρθρα