Σώζοντας την ελπίδα

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 02/04/2017 - 06:49

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης «Κοραής» στην παρουσίαση του βιβλίου της Αρετής Παληού «Σώζοντας την Ελπίδα», το απόγευμα του Σαββάτου.

Ίσως δεν ήταν η πρώτη φορά που το αναγνωστήριο αποδείχθηκε  μικρό, όμως η διάφορα ήταν στο κοινό που το γέμισε, καθώς δεκάδες νέα παιδιά, συμμαθητές και φίλοι, έσπευσαν να συγχαρούν την μικρότερη συγγραφέα ,που παρουσιάζει στον χώρο αυτό έργο της, όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ της βιβλιοθήκης Κώστας Μερούσης.

Στο βιβλίο αναφέρθηκαν η προϊσταμένη της δευτεροβάθμιος εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου, ο φιλόλογος Νίκος Χαβιάρας, η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού Μαρία Βασιλακάκη – Ντούλου, η καθηγήτρια Κλαίρη Μούνδουλα, με κοινό σημείο στα λόγια όλων η ελπίδα που ξεπηδά μέσα από τις σελίδες, όχι μόνο αναφορικά με την ιστορία του παραμυθιού, αλλά κυρίως με το νεαρό της ηλικίας της συγγραφέως.

Το βίβλο διάβασαν η Πελαγία Κοντού και οι σκηνοβάτες ενώ τον συντονισμό έκανε ο δημοσιογράφος Νίκος Γεωργούλης.

Η Αρετή Παληού, τόνισε ότι «δεν είναι ένα παραμύθι για να κοιμούνται τα παιδιά αλλά για να αφυπνιστούν οι μεγάλοι». Ακόμη και ένας αναγνώστης να αλλάξει τρόπο σκέψης θα είμαι ευτυχισμένη, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

 

Σχετικά Άρθρα