
Να ένας δρόμος ακόμα χωρίς όνομα, σημειώνεται ως Επαρχιακή οδός Χίου Καρφά, πριν γίνει η διάνοιξη προς την ΔΕΗ, οπότε ο δρόμος διασπάστηκε, τουλάχιστον όσον αφορά την ονομασία του.
Εμείς περιηγούμαστε το τμήμα που ξεκινάει από το My market, έχοντας από το δεξί μας χέρι το πρατήριο βενζίνης και τον χώρο στάθμευσης του καταστήματος τροφίμων.
Απέναντι μας ο άσπρος τοίχος της περίφραξης ενός σπιτιού, με ένα κήπο γεμάτο από μαργαρίτες, λεμονιές και ένα σκιερό άμπελο. Μια κόκκινη πόρτα ενός γκαράζ, άλλη μια περίφραξη με τσιμεντένια τετράγωνα και ένας χώρος ανάπαυσης της βάρκας Αριάδνης, που αντί της θάλασσας βρίσκεται στην στεριά.
Μια κλειστή οικία για την συνέχεια και μια άλλη διώροφη στην συνέχεια με ανοξείδωτο αλουμίνιο στα κάγκελα, πριν συναντήσουμε αριστερά μας την οδό Λύναρη, απέναντι από το Μηχανουργείο Λίνα.
Αριστερά μας ένας μεγάλος χώρος στάθμευσης ενός χώρου, που πάντως πωλείται, απέναντι από το κατάστημα ειδών Υγιεινής Φράσκου.
Η γνωστή μας ανώνυμη οδός αριστερά και για την συνέχεια το κεντρικό κατάστημα του Άνεμου, με τα προϊόντα μαστίχας, μια σταγόνα της οποίας είναι τόσο πειστική, που μπορείς και να… κολλήσεις πάνω της.
Αριστερά μας άδεια καταστήματα και μια αδιέξοδη πάροδος, που οδηγεί σε συνεργείο Ι.Χ. ένα χωράφι για την συνέχεια και οι εγκαταστάσεις της Ποτοποιϊας Απάλαρου.
Απέναντι μια εξωτερική αυλή σπιτιού με μια ελιά, μια καμάρα από άμπελο και μια πασχαλιά, ένα πάρκινγκ και στην συνέχεια το ξενοδοχείο Morning star με μια χαρακτηριστική αροκάρια στην είσοδο του.
Αριστερά μας ένα συγκρότημα ενοικιαζομένων και το Φυτώριο «Γη και κήπος» του Θοδωρή Καλλίκη, δίπλα σε μεταλλικές θυρίδες των ΕΛΤΑ. Απέναντι ένα χωράφι με ελιές, απέναντι από μια πάροδο, που οδηγεί στη θάλασσα, δίπλα ένα χωράφι με δυό ακούραστα… χορτοκοπτικά μέσα, που δεν είναι παρά δύο άλογα, που δεν αφήνουν ούτε εκατοστό χόρτου να πάει χαμένο.
Δεξιά μας η γνώριμη επίσης οδός Γεωργίου Παραδείση, τα Έπιπλα του Σταμάτη Γλύκα και η έκθεση αυτοκινήτων της Ρενώ.
Απέναντι ένα ακόμα χωράφι, άλλη μια αροκάρια, ένα σπίτι στην γωνία και ακόμα άλλη μια πάροδος, που οδηγεί και αυτή στην θάλασσα.
Εδώ περνάμε απέναντι για να βρεθούμε στον κόμβο, που από την μια οδηγεί στις εγκαταστάσεις της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στην Λευκωνιά και από την άλλη δεύτερη κατεύθυνση της Επαρχιακής οδού Χίου – Καρφά, όπου και σταματήσαμε την περιήγηση μας αφού από το My market την ξεκινήσαμε και στον κόμβο προς το Κολυμβητήριο «Φτού» και τερματίσαμε.
Ρεπορτάζ Γιάννης Τζούμας, εικονοληψία – φωτογραφίες Κωστής Αναγνώστου, επεξεργασία εικόνας Νέλο Μέσι.







































































