Στην οδό Ρηγίνου με τις Πολυκατοικίες και τις… λεμονιές

Από την ένθετη εκπομπή "Φτου κι βγαίνω" το Σάββατο και την Κυριακή στο Δελτίο Ειδήσεων στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 09/10/2021 - 17:28

Ο Άγιος Ιερομάρτυς Ρηγίνος, Επίσκοπος Σκοπέλου είναι ο προστάτης άγιος και πολιούχος της νήσου. Η μνήμη του εορτάζεται στις 25 Φεβρουαρίου, ημέρα του μαρτυρικού θανάτου του και είναι επίσημη αργία στη Σκόπελο.

Μη μας ρωτήσετε τι σχέση έχει με τη Χίο, γιατί δεν ξέρουμε, απλά αυτή είναι ο ονομασία ενός δρόμου, που σχηματίζει το γράμμα Τ, πάροδος της Καλοπλύτου, κοντά στο Παζάρι και μάλιστα το όνομα της το… κρύβει, δεν υπάρχει δηλαδή από την μία πλευρά της εισόδου, αλλά σε πολλά σημεία του εσωτερικά.

Την ανιχνεύσαμε, όχι για κάποια ιδιαιτερότητα, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός της εκπομπής, αλλά για να την γνωρίσουμε και που ξέρετε, ίσως ανακαλύψουμε σ’ αυτήν ενδιαφέροντα, που δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά.

Κατ’ αρχήν το πρώτο χαρακτηριστικό της είναι οι Πολυκατοικίες, που την «πνίγουν εκατέρωθεν» η μια στην είσοδο της, η άλλη στο κέντρο, διάσημη παλαιότερα αφού αποτελεί στο ισόγειο της ιδιοκτησία του ΤΕΒΕ, σήμερα ΕΦΚΑ, που μετακόμισε στο πρώην ΙΚΑ και σήμερα χρησιμοποιεί τον χώρο για το αρχείο του ή ως αποθηκευτικό χώρο.

Επίσης στην οδό υπάρχει το κατάστημα του Γ. Χαλλιορή, μεταφορές καυσίμων και της Εμπορικής Αντιπροσώπου Μαρκέλλας Κουϊμάνη.

Από την μία της πλευρά συνορεύει με την οδό Διονυσίου του Χίου, που δεν διευκρινίζει ποιος είναι, αφού Ιεράρχες με το όνομα αυτό είχαμε στη Χίο… τρεις (!) αλλά ας πούμε ότι αφορά και τους… τρεις.

Είναι στενή και ήσυχη αφού τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα από την μία πλευρά δεν αφήνουν περιθώρια άνετης διέλευσης, ενώ δεν υπάρχει έτσι κι’ αλλιώς πρόσβαση σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας. Ξεχωριστά στοιχεία της οδού μια… συστοιχία με σκάλες και δυό λεμονιές, που τις δίνουν τουλάχιστον κάποιες πράσινες πινελιές.

Αυτά από την μία της πλευρά γιατί από την άλλη είναι αδιέξοδη και οδηγεί σε ένα ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, όπου υπάρχουν σηματοδοτημένοι ακόμα και οι αριθμοί των οχημάτων, που έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε αυτό.

Ξεχωρίζει ένα σπίτι με μια ιδιόρυθμη είσοδο με μια μοναδική κολόνα και γυάλινο περίβλημα και μια παλιά οικία, που καταρρέει, δίπλα σε έναν κήπο, που μεταβλήθηκε σε ζούγκλα.

Αν περάσουμε το ανοικτό ξύλινο πορτάκι, βρισκόμαστε στην οδό Αγίων Αναργύρων, για να επιστρέψουμε παρατηρώντας την οπή της καμινάδας της εστίας του σπιτιού, που απλά έχει αφεθεί να… πέσει.

Για να συμπληρωθεί το… σουρεαλιστικό τοπίο της πνιγηρότητας των Πολυκατοικιών, επιστέφουμε στην είσοδο της Ρηγίνου, όπου για τους διαβάτες υπάρχουν δύο… παρατημένες πολυθρόνες, στο πεζοδρόμιο, που μέχρι να τις μαζέψει ο Δήμος αποτελούν χώρο ανάπαυσης ενός χαδιάρη γάτου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τζούμας

Κάμερα: Κώστας Αναγνώστου

Μοντάζ: Νέλο Μέσι

 

ftoy_vgaino_-_stin_odo_riginoy_me_tis_polykatoikies_kai_tis._lemonies

Σχετικά Άρθρα