Στο Μουσείο Μαστίχας έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

«Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» θα παρουσιάζονται στο κοινό της Χίου από τις 18 Ιουνίου
Τετ, 05/06/2019 - 09:42

Η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» έρχεται στη Χίο, στα πλαίσια της συνεργασίας του Μουσείου με το  Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, και θα παρουσιάζεται από τις 19 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μαστίχας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα γίνουν την Τρίτη 18 Ιουνίου στις 8μ.μ.

Η συγκεκριμένη έκθεση αναδεικνύει τις διαφορετικές εκφράσεις αισθητικής σε ετερογενή κοινωνικά και πολιτισμικά περιβάλλοντα από τη νεολιθική περίοδο μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, αξιοποιώντας το εξαιρετικά ευρύ χρονολογικό φάσμα που καλύπτουν οι συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις.

Η περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου» αποτελεί το τελευταίο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας που σχεδιάστηκε για να τιμήσει την επέτειο των 150 χρόνων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου από τη θεμελίωση του εμβληματικού κτηρίου που το στέγασε.

Σχετικά Άρθρα