Τα Καρδάμυλα αγαπούν την Κιβωτό

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 17/09/2022 - 06:46

 Με μεγάλη συμμετοχή κόσμο κέφι και χαμόγελα, πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Τομέα Δ.Ε. Καρδαμύλων και φέτος, παραδοσιακή Μουσική Βραδιά για τις ανάγκες των παιδιών της ''Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου" για να ξεκινήσουν μια χαρούμενη και ασφαλή χρονιά με είδη που τα έχουν ανάγκη, το βράδυ της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022, στην πλατεία των Άνω Καρδαμύλων.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα για τον covid 19 και πολύς κόσμος συμμετείχε έμπρακτα ενισχύοντας τα δώρα και αγοράζοντας διάφορα είδη με έκπτωση, από τον κατάλογο της Κιβωτού του Κόσμου, στο Πολυκατάστημα ''Πυξίδα''.

Από την ''Κιβωτό του Κόσμου Αιγαίου'' μίλησε η Έλλη Παπαϊωάννου Εθελόντρια Υπεύθυνη της Κιβωτού και μετέφερε τις ευχαριστίες των παιδιών και του Πατρός Αντωνίου, τονίζοντας ότι τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης και έμπρακτης υποστήριξης είναι απαραίτητες στις μέρες μας και σπανίζουν.

Η Δώρα Σαββοπούλου υπεύθυνη του Πολιτιστικού Τομέα Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων και ψυχή της παρούσας εκδήλωσης και πέρσι και φέτος, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν και εργάστηκαν με εθελοντική προσφορά για την πραγματοποίηση αυτής της βραδιάς που στηρίζει τα Παιδιά της Κιβωτού στα πρώτα μαθητικά τους βήματα στο Σχολείο.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Βορειοανατολικής Χίου και υπογράμμισε την έμπρακτη υποστήριξή τους για δεύτερη συνεχή χρονιά. Κάλεσε έναν έναν τους εκπροσώπους των Συλλόγων...''Δίκτυο Α.Μ.Α.Δ.Ε.Σ.'', ''Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος οι Αμάδες'', Σύλλογος Απανταχού Βικιανών Χίου ''Το Βίκι'', Σύλλογος Καμπιών και Αγρελωπού Χίου ''Το Καστέλι'', Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πυτιός, Σύλλογος ''Προφήτης Ηλίας'' Σπαρτούντας, Προοδευτικός Όμιλος Λαγκάδας, Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων και Χορευτικό Τμήμα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων και τους ευχαρίστησε κατά την έναρξη της βραδιάς.

Ευχαρίστησε επίσης τους μουσικούς που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην Μουσική Παραδοσιακή Βραδιά... το Δημήτρη Κοντό (φλάουτο), τον Παντελή Κωνσταντά (μπουζούκι-φωνή), τον Πέτρο Μαθιούδη (φωνή), το Θωμά Παραδείση (κανονάκι)και τον Αντώνη Τουλιδάκη (βιολί).

Ακόμη ευχαρίστησε το ''Καφεγλυκοπωλείο της Άννας'' στο Πιτυός για την ευγενική και γλυκιά προσφορά του για τα παιδιά της Κιβωτού... εκατό κύπελλα παγωτό αξίας τριακόσια ευρώ.

Κλείνοντας ευχαρίστησε την Αλήθεια για την κάλυψη της εκδήλωσης, τον Μιχάλη Μαυρή για την δωροεπιταγή πεντακοσίων ευρώ που πρόσφερε, τον Σύνδεσμο Απανταχού Καρδαμυλίων για τις δωροεπιταγές διακοσίων ευρώ, το Σουπερμάρκετ ''Μάρκετιν'' για το ποσό των διακοσίων ευρώ σε δωροεπιταγή,... και τέλος όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε με χαρά στην εκδήλωση.

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους που τίμησαν την εκδήλωση, ήταν ο Περ. Σύμβουλος, πρώην Αντιπεριφεειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Σιδερής Ντομάτας, που μίλησε στη συνέχεια, τονίζοντας το σπουδαίο έργο αλληλεγγύης, που πραγματοποιεί με την παρούσα δράση, ο Πολιτιστικός Τομέας Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων και η Δώρα Σαββοπούλου.

Η βραδιά ξεκίνησε με το Εφηβικό Χορευτικό Τμήμα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων, τα παιδιά της ''Κιβωτού'' Παρέλαβαν τα δώρα τους με χαμόγελα... και το γλέντι συνεχίστηκε για όλους, με φαγητό, ποτό και πολύ χορό μέχρι αργά!

 

Δημήτρης Ζαφείρης

 

paradosiaki_moysiki_vradia_gia_stirixi_tis_kivotoy_sta_kardamyla

Σχετικά Άρθρα