Τα πάθη μας τραγούδια

Παρ, 02/06/2023 - 06:25

Με την σφραγίδα ενός από τους σημαντικότερους μελετητές της τοπικής μουσικής μας παράδοσης του Δημήτρη Γιαννιώδη, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων διοργανώνει εκδήλωση στο Ομήρειο το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. με τίτλο "Τα πάθη μας τραγούδια".

Πρόκειται για μουσικά βιώματα από τα Βορειόχωρα από την Χορωδία του ΦΟΚ, με την μουσική διεύθυνση του Πέτρου Καρβούνη και την συμμετοχή χορευτών από τα Καρδάμυλα, το Πιτυός, την Σπαρτούντα, την Ποταμιά, τις Αμάδες και την Πιραμά.

Αναλυτικά στην εκδήλωση αναφέρεται το δελτίο Τύπου του συλλόγου:

"Αν αρχινήσω και σας πω τα πάθη μου τραγούδια. Η μαύρη γης μαραίνεται δεν βγάζει πια λουλούδια”

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 και ώρα 19.30 στο Ομήρειο, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, η χορωδία του και ο εθνομουσικολόγος Δημήτρης Γιαννιώδης σας προσκαλούν σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στην πατρίδα του Πελινναίου Όρους, των ανθισμένων σπάρτων, των κρύων νερών και του Αριούσιου Οίνου.

Πατρίδα κτηνοτρόφων και ναυτικών, πατρίδα μερακλήδων που ταίριαζαν δίστιχα και τραγουδούσαν με δεξιοτεχνία ιστορικά γεγονότα και καθημερινές στιγμές, τις χαρές και τις λύπες τους, τις ελπίδες και τις φαντασιώσεις τους, τα βιώματά τους.

Μουσική διεύθυνση: Πέτρος Καρβούνης

Επιμέλεια-παρουσίαση: Δημήτρης Γιαννιώδης

Ορχήστρα: Αργύρης Τζήκας (κλαρίνο), Πέτρος Μαθιούδης (τραγούδι), Αντώνης Τουλιδάκης (βιολί), Δημήτρης Κοντός (λαούτο), Πέτρος Καρβούνης (σαντούρι), Γιάννης Βούκουνας (κρουστό)

Συμμετέχουν βιωματικοί χορευτές και τραγουδιστές από Καρδάμυλα, Πιτυός, Σπαρτούντα, Ποταμιά, Αμάδες, Πιραμά".

Σχετικά Άρθρα