
Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018 διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στο Κάστρο της Χίου με τίτλο: «Τα πορίσματα της έρευνας από τις πρόσφατες εργασίες στα χερσαία τείχη του Κάστρου της Χίου».
Εδώ και ενάμισι χρόνο η Εφορία, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, υλοποιεί το έργο της αποκατάστασης του χερσαίου τείχους. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από τις τρεις επιβλέπουσες του έργου τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως.
Επίσημος προσκεκλημένος είναι ο Διευθυντής της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής Emanuele Papi, ο οποίος θα μιλήσει για την συμβολή της Ιταλικής Σχολής και της Ιταλικής επιστήμης στην έρευνα για το Κάστρο και τα μεσαιωνικά μνημεία της Χίου.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην «Σκοτεινή Φυλακή» στο Κάστρο της Χίου, στις 11.00 π.μ. και στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει δεξίωση.
Είσοδος ελεύθερη.






































