Χίος, Τρίτη 28 Ιανουαρίου

Τιμώντας τον θεατράνθρωπο Αδαμάντιο Λεμό

Σάβ, 17/08/2019 - 18:58

Στο Ανοιχτό Θέατρο Καρδαμύλων «Αδαμάντιος Λεμός» ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του, προτείνει στο κοινό να ανακαλύψει τη θεατρική πορεία ενός σπουδαίου ανθρώπου του θεάτρου που γεννήθηκε στα Καρδάμυλα της Χίου: του Αδαμάντιου Λεμού.

Η ηθοποιός και θεατρολόγος Ελένη Παπαχριστοπούλου βασισμένη στο βιβλίο του «Η ουτοπία του Θέσπη» (Εκδ. Φιλιππότη, 89) αναδεικνύει τη ζωή του μέσα στη μεταξική Ελλάδα, την Κατοχή, τη Δικτατορία και τη Μεταπολίτευση. Μια ζωή που δοκιμάζει τις αντοχές, την ιδεολογία και την ηθική ενός καλλιτέχνη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο του θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιάννης Σταματίου. Στο χώρο του θεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας από το έργο του Λεμού και προβολή βίντεο. 
Στο αφιέρωμα θα παραβρίσκεται και η Μυρτώ Λεμού, η κόρη του Αδαμάντιου Λεμού.Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 26/01/2020 - 18:57

Στο πλαίσιο εορτασμού της Θυμιανούσικης Μόστρας και Καρναβαλιού 2020 ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών ξεκινά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Τούτες οι μέρες το ΄χουνε…!» ,το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 7.00 μ.μ. στο Ομήρειο.

Δρώμενα, χοροί και τραγούδια της Αποκριάς από το Βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες μέχρι τη Μακεδονία και τη Μικρά Ασία θα παρουσιαστούν επί σκηνής από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου σε ένα πρόγραμμα ξεχωριστό, διονυσιακό και άκρως απολαυστικό!

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τους ήχους τους οι μουσικοί από τη Νάουσα, Νίκος Ψαθάς, Δημήτρης Παζαρέντσης, Πασχάλης και Χρήστος Καρβουνάρης

και από τη Χίο οι αδελφοί Αυγουστίδη.