
Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για την απώλεια του αγαπημένου Τάσου Πόδια.
Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται:
«Για το σύλλογο μας ήταν ο "Τάσος", ο φίλος και ο στενός υποστηριχτής του ΦΟΚ που ποτέ δεν έλειψε από κοντά μας.
Ο Τάσος, από τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου το 1979 και πρόεδρος του πρώτου Τοπικού Προεδρείου Αθήνας έβαλε γερά τα θεμέλια του πολιτισμού και μπόλιασε με ιδέες και πράξεις τις νέες γενιές. Πάλεψε και κράτησε για πολλά χρόνια το σύλλογο μας ζωντανό με στόχο την πλαισίωση του από νέους ανθρώπους που πάντα θεωρούσε πως είναι η δημιουργική γενιά του τόπου καταφέρνοντας με το μοναδικό του τρόπο να μεταλαμπαδεύσει τις αρχές και τις αξίες του.
Με αρωγό και καθοδηγητή στην προσπάθεια του για διάδοση του θεατρικού πολιτισμού το θεατράνθρωπο Αδαμάντιο Λεμό, κατάφεραν να ρίξουν τον σπόρο για τη δημιουργία της πρώτης θεατρικής ομάδας, που παρουσίασε το θεατρικό έργο "Φουσκοθαλασσιές" του Μπόγρη. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος Καρδαμύλων (1991-1994) παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση "Πλούτος" του Αριστοφάνη με τη συμμετοχή πολλών Καρδαμυλιτών σε σκηνοθεσία Αδαμάντιου Λεμού που μέχρι και σήμερα θυμούνται με πολύ αγάπη.
Την ίδια περίοδο καθιέρωσε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Καρδαμύλια" που γέμισαν το χωριό πρωτοποριακές πολιτιστικές δράσεις για την εποχή και έγιναν πόλος έλξης για ολόκληρη τη Χίο.
Επίσης καθιερώθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις "Καρνάβαλος" με συμμετοχή αρμάτων και τη συμμετοχή σχεδόν ολόκληρου του χωριού για την πραγματοποίηση τους.
Με στόχο την προβολή των Καρδαμύλων και την προώθηση τους προς όλες τις κατευθύνσεις συντάχθηκε ο ιστορικός οδηγός "Καρδάμυλα Χίου" που μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται σαν ιστορική πηγή πληροφοριών.
Με γνώμονα την προσφορά στα κοινά του τόπου, την αγάπη για ένα καλύτερο μέλλον στα Καρδάμυλα και τη συμμετοχή του σε διάφορες θέσεις φορέων αλλά και ως αιρετός κατάφερε να αφήσει το στίγμα του ανεξίτηλο. Τάσο σε αποχαιρετούμε με βαθιά λύπη από κοντά μας!
Σε έκτακτη συνεδρίαση του το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να δοθούν συλλυπητήρια στα μέλη της οικογένειας του και στους οικείους του.
2. Να παραστεί το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία
3. Όλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του ομίλου από εδώ και στο εξής να φέρουν κάθε χρόνο την ονομασία "Καρδαμύλια" ως φόρο τιμής στη μνήμη του.
4. Η επόμενη θεατρική παράσταση από τη θεατρική ομάδα ΦΟΚ να αφιερωθεί στη μνήμη του.
5. Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στην εξόδιο ακολουθία και να παραδοθεί στους οικείους του».





































