Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Του Σταυρού στο θολοποτάμι

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 14/09/2014 - 19:52

Τελευταίο πανηγύρι του Καλοκαιριού αυτό του Σταυρού στο Θολοποτάμι, συγκέντρωσε πάλι όχι μόνο όλο το χωριό, αλλά και πολλούς από τους Θολοποταμούσους όπου γής. Η μικρή ιστορική εκκλησιά, κτισμένη του 1824, σκαρφαλωμένη στην κυριολεξία πάνω σε ένα βράχο, στη μέση του χωριού, γνωρίζει κάθε χρόνο δόξες, ειδικά όταν η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας συμπέσει με Κυριακή. Μετά τη Θεία Λειτουργία, κάτοικοι και φιλοξενούμενοι, πήραν ένα κλαδί βασιλικού σπίτι τους, ήπιαν γλυκό κρασί και στη συνέχεια κάθισαν σε κοινό τραπέζι, όπου απόλαυσαν ρεβυθοπίλαφο, φτιαγμενο μάλιστα από διάσημους σεφ, Θολοποταμούσους, που ακόμα και 50 χρόνια μαγειρεύουν σε πεντάστερα Ξενοδοχεία του Καναδά και έρχονται στο χωριό για να μαγειρέψουν ειδικά για τη σημερινή μέρα. Περισσότερα προσεχώς στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, που κατέγραψε το έθιμο για λογαριασμό της εκπομπής "Ομορφη και παράξενη Πατρίδα".

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 16:19

Ο Γυναικείος Σύνδεσμος Φίλοι του Χιώτικου χωριού, δεν πτοήθηκε από τον… κορωνοϊό.

Έτσι παίρνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, πραγματοποιεί στον αίθριο χώρο της πισίνας του Χανδρή, την καθιερωμένη στο Ομήρειο έκθεση κεντημάτων και υφαντών.

Όπως εξήγησε η δραστήρια Πρόεδρος του Συνδέσμου, που διατηρεί το γνωστό Εργαστήρι στο Βαρβάσι, σε συνεργασία με τον Φάρο, Μαριέλλα Βαρώνη, φέτος λόγω της εκτάκτου καταστάσεως εκτίθενται μόνο υφαντά, με ξεχωριστή μάλιστα φαντασία.

Πράγματι είδαμε υφαντές θήκες για χαρτοπετσέτες, για μαχαιροπήρουνα, μέχρι και για κινητά!

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα αργαλειού για υφαντά στο Εργαστήρι του Συνδέσμου είναι δωρεάν.