Βιβλιο… Χριστούγεννα για τα παιδιά

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 20/12/2016 - 16:18

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μαζί με τους μικρούς της φίλους, με πολλά λαμπερά παιδικά χαμόγελα, αφηγήσεις, ήθη και έθιμα, παιχνίδι, θεατρική και εικαστική έκφραση. Όπως μας είπε η Άννα Χαζίρη, Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης Κοραή, με τρεις εκδηλώσεις που θα γίνουν στόχος είναι τα παιδιά να αισθανθούν δικό τους το χώρο της Βιβλιοθήκης και να συνδυάσουν το βιβλίο με τη χαρά και το παιχνίδι.

Όπως εξήγησε οι τρεις αυτές δράσεις είναι οι εξής:

21/12/2016  «Χυτάτε να υπάμε σον Εζ Βασίλη…»

Αφηγήσεις από το δωδεκαημέρο των Φαρασιωτών της Καππαδοκίας. Μία εκπαιδευτική δράση για παιδιά που περιλαμβάνει αφήγηση, βιντεοπροβολή, εικαστική δημιουργία και εκμάθηση του τελετουργικού χορού του Αγίου Βασιλείου. Επιμέλεια: κ. Γεωργία Χούλη, εκπαιδευτικός

Εκμάθηση παραδοσιακού χορού: κ. Οδυσσέας Πατούνας, Υποψήφιος Διδάκτορας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για παιδιά από 5 ετών.

Διάρκεια δράσης 75’.

Ώρα 18:00 μ.μ. στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

27/12/2016 «Παρακαλώ ειδοποιήστε τα παιδιά ότι φέτος δεν θα έρθω...»

Αφήγηση παραμυθιού, παιχνίδι, κατασκευή. Επιμέλεια:  κ. Ιάσμη Χαλλιορή συνταξιούχος υπάλληλος της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Χίου «Κοραής» – κ. Δέσποινα Μακρίδη, πτυχιούχος Ιστορικού Αρχαιολογικού Τμήματος. Για παιδιά από 5 ετών. Ώρα 11:30 στο Δανειστικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.

04/01/2016  “Οι δώδεκα μήνες»

Θεατρική αφήγηση του ομώνυμου παραμυθιού της λαϊκής μας παράδοσης. Επιμέλεια κ. Λένια Ξενάκη, με τη ευγενική συμμετοχή των μελών της Θεατρικής Ομάδας Χίου κ. Μαρίας Φούτσου και κ. Ανθούλας Μπουγδάνου. Εικαστική επιμέλεια και συμμετοχή κ. Δέσποινα Καλαγκιά. Για παιδιά από 5 ετών.

Ώρα 18:00 μ.μ. στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης.

 

Άννα Χαζίρη - Προϊσταμένη Βιβλιοθήκης Κοραή - Βιβλιο… Χριστούγεννα για τα παιδιά

Σχετικά Άρθρα