Χίος, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου

Το… διάστημα προσγειώθηκε στο «Ράδιο Αλήθεια»

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 23/08/2019 - 23:22
Μανώλης Γεωργούλης και Χριστίνα Γιαννόπαπα στο "Ράδιο Αλήθεια"

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν την Πέμπτη 22 Αυγούστου το απόγευμα, δύο Χιώτες που ασχολούνται με το διάστημα και βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Χίο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο λόγος για τον διεθνούς φήμης ηλιακό Φυσικό Μανώλη Γεωργούλη και το μόνιμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Χριστίνα Γιαννόπαπα.

Οι δύο… κοντοχωριανοί, ο πρώτος από τη Συκιάδα και η δεύτερη από τη Λαγκάδα, πήραν μέρος στην εβδομαδιαία εκπομπή τεχνολογίας του «Ράδιο Αλήθεια», «Ψηφιακό Αιγαίο», που επιμελείται ο Μηχανικός Υπολογιστών Θανάσης Φρυδάς και παρουσιάζει μαζί με την Ειρήνη Αναγνώστου και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεις: Από το διάστημα και τα οφέλη του μέχρι την ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύψει τη δημιουργία του σύμπαντος αλλά και να ικανοποιήσει την ανάγκη του να πιστέψει στο θεό.

Οι δύο επιστήμονες με τα βαριά βιογραφικά, που αποτέλεσαν ομιλητές και σε εκδηλώσεις του τοπικού Συλλόγου Αστρονομίας, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, υπεραμύνθηκαν της εξερεύνησης του διαστήματος για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας στη γη, την οποία και οι δύο πιστεύουν ότι πρέπει να προστατέψουμε, αφού στην ουσία αποτελεί -μέχρι στιγμής πάντα- το ιδανικότερο διαστημόπλοιό μας στο σύμπαν.

Αν θέλετε να ακούσετε τα όσα ενδιαφέροντα και χρήσιμα είπαν μπορείτε να συντονιστείτε στο «Ράδιο Αλήθεια» στις 11 π.μ. του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019, που η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη, ή να μεταβείτε στη διεύθυνση:

https://www.alithia.gr/radio-alitheia/tehnologia/psifiako-aigaio

 

Να σημειώσουμε ότι ο Μανώλης Γεωργούλης μιλάει το απόγευμα του Σαββάτου, 8 μ.μ., στο Μουσείο Μαστίχας για την ανθρώπινη παρουσία στο ηλιακό σύστημα και τον ηλιακό καιρό.

oi_manolis_georgoylis_kai_hristina_giannopapa_miloyn_gia_to_diastima

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 04/12/2019 - 21:48

Είναι αρκετά εκνευριστικό όταν ξεμένουμε από μπαταρία στο κινητό μας. Ωστόσο, την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φορτίσουμε το κινητό μας έξω με ένα τυχαίο καλώδιο που βρήκαμε σε ένα αεροδρόμιο ή μια οποιαδήποτε θύρα USB μέσα σε ένα ξενοδοχείο, θα πρέπει να το σκεφτούμε διπλά πριν το κάνουμε. 

Καθώς πλησιάζει η πολυάσχολη περίοδος των διακοπών, το Γραφείο Εισαγγελέα του Λος Άντζελες προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για την απάτη με την φόρτιση μέσω καλωδίου USB.

Ειδικότερα, τον βαθμό επικινδυνότητας της χρήσης ενός τυχαίου φορτιστή εξηγεί ο Luke Sisak, ο οποίος εργάζεται ως αναπληρωτής εισαγγελέας στο Λος Άντζελες, αναφέροντας ότι «μια δωρεάν φόρτιση του κινητού μας θα μπορούσε να καταλήξει στο άδειασμα του τραπεζικού μας λογαριασμού». 

Όπως εξηγεί αυτή η διαδικασία ονομάζεται «juice jacking» και ουσιαστικά αναφέρεται στο γεγονός πως ανυποψίαστοι χρήστες συνδέουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές σε θύρες ή καλώδια USB, τα οποία περιέχουν κακόβουλο λογισμικό.  

Με αυτόν τον τρόπο το λογισμικό μπορεί να αξιοποιηθεί από τους χάκερ, οι οποίοι εξάγουν τα δεδομένα των χρηστών της εκάστοτε ηλεκτρονικής συσκευής και συνήθως επιλέγουν να τα κλειδώσουν, καθιστώντας τα πρακτικώς άχρηστα. Ωστόσο, πέρα από τα καλώδια, εξίσου επικίνδυνη είναι και η χρήση θυρών. Κι αυτό γιατί οι χάκερ μπορούν πολύ εύκολα να προσθέσουν δικό τους κακόβουλο λογισμικό στις θύρες USB.    

Επομένως, ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε τα δεδομένα μας είναι να έχουμε πάντα μαζί μας δικό μας φορητό φορτιστή ή καλώδιο USB και κυρίως να αποφεύγουμε τις φορτίσεις σε μέρη, όπως τα ξενοδοχεία, τα μέσα μεταφοράς και τα αεροδρόμια, καθώς εκεί εγκυμονεί ο κίνδυνος για τέτοιου είδους απάτες. 

Πηγή: The New York Times