Χίος, Τετάρτη 15 Ιουλίου

Το… διάστημα προσγειώθηκε στο «Ράδιο Αλήθεια»

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 23/08/2019 - 23:22
Μανώλης Γεωργούλης και Χριστίνα Γιαννόπαπα στο "Ράδιο Αλήθεια"

Μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησαν την Πέμπτη 22 Αυγούστου το απόγευμα, δύο Χιώτες που ασχολούνται με το διάστημα και βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Χίο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο λόγος για τον διεθνούς φήμης ηλιακό Φυσικό Μανώλη Γεωργούλη και το μόνιμο στέλεχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος Χριστίνα Γιαννόπαπα.

Οι δύο… κοντοχωριανοί, ο πρώτος από τη Συκιάδα και η δεύτερη από τη Λαγκάδα, πήραν μέρος στην εβδομαδιαία εκπομπή τεχνολογίας του «Ράδιο Αλήθεια», «Ψηφιακό Αιγαίο», που επιμελείται ο Μηχανικός Υπολογιστών Θανάσης Φρυδάς και παρουσιάζει μαζί με την Ειρήνη Αναγνώστου και απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεις: Από το διάστημα και τα οφέλη του μέχρι την ανάγκη του ανθρώπου να ανακαλύψει τη δημιουργία του σύμπαντος αλλά και να ικανοποιήσει την ανάγκη του να πιστέψει στο θεό.

Οι δύο επιστήμονες με τα βαριά βιογραφικά, που αποτέλεσαν ομιλητές και σε εκδηλώσεις του τοπικού Συλλόγου Αστρονομίας, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου, υπεραμύνθηκαν της εξερεύνησης του διαστήματος για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας στη γη, την οποία και οι δύο πιστεύουν ότι πρέπει να προστατέψουμε, αφού στην ουσία αποτελεί -μέχρι στιγμής πάντα- το ιδανικότερο διαστημόπλοιό μας στο σύμπαν.

Αν θέλετε να ακούσετε τα όσα ενδιαφέροντα και χρήσιμα είπαν μπορείτε να συντονιστείτε στο «Ράδιο Αλήθεια» στις 11 π.μ. του Σαββάτου 24 Αυγούστου 2019, που η εκπομπή μεταδίδεται σε επανάληψη, ή να μεταβείτε στη διεύθυνση:

https://www.alithia.gr/radio-alitheia/tehnologia/psifiako-aigaio

 

Να σημειώσουμε ότι ο Μανώλης Γεωργούλης μιλάει το απόγευμα του Σαββάτου, 8 μ.μ., στο Μουσείο Μαστίχας για την ανθρώπινη παρουσία στο ηλιακό σύστημα και τον ηλιακό καιρό.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΕΣΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Πέμ, 30/04/2020 - 15:35

Όσοι θεώρησαν υπερβολικό τον τίτλο μας ας διαβάσουν την παρακάτω ανακοίνωση του Δήμου Οινουσσών.

Ο Δήμος μας, σταθερά προσηλωμένος στις αρχές της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, προχωρά σε ένα ακόμα βήμα για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και ειδοποίηση των δημοτών σε κάθε περίσταση που κρίνεται αναγκαία.

Από σήμερα διατίθεται εντελώς δωρεάν προς όλους η εφαρμογή Gi-Polis, (από το App Store για iOS ή το Google Play για Android) για όλα τα έξυπνα κινητά και tablets, μέσω της οποίας οι δημότες μας μπορούν να λαμβάνουν άμεσα μηνύματα, ενημερώσεις και έκτακτες ειδοποιήσεις (push notifications) από τις υπηρεσίες του Δήμου, για κάθε θέμα και κυρίως για άμεσες ανάγκες ειδοποίησης ή ενημέρωσης.

Τα βήματα που μπορεί ο κάθε πολίτης να ακολουθήσει για να μπορεί να λαμβάνει τα μηνύματα και τις άμεσες ειδοποιήσεις είναι φαίνονται στο στην επόμενη σελίδα.

Επίσης μπορείτε να παρακολουθήσετε τα Videos, με τα βήματα για την εγκατάσταση της εφαρμογής. Σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα η εφαρμογή θα έχει εγκατασταθεί.

Android:                                                             

https://www.youtube.com/watch?v=5ZcuYdHKZ4s

iOS:

https://www.youtube.com/watch?v=nS_wNQhTSzo