Χίος, Δευτέρα 22 Απριλίου

Η Κίνα κλωνοποίησε τον πρώτο αστυνομικό σκύλο

Πέμ, 21/03/2019 - 07:00

H Kουνξούν, ένα τριών μηνών κουτάβι έφτασε στην αστυνομική βάση του Κουνμίνγκ, της επαρχίας Γιουνάν στην Νοτιοδυτική Κίνα, νωρίτερα αυτό το μήνα, προκειμένου να αρχίσει την εκπαίδευση της ως σκύλος της αστυνομίας.

Το παραπάνω δεν θα αποτελούσε βέβαια από μόνο του είδηση αν η Κουνξούν δεν ήταν ο πρώτος κλωνοποιημένος σκύλος που δημιουργήθηκε στην χώρα και αποτελεί πιστό αντίγραφο της προκατόχου της Χουανχουάνγμα, ενός λυκόσκυλου ηλικίας 7 ετών.

Κουνξούν και Χουανχουάνγκμα φέρουν σύμφωνα με τους ειδικούς κατά 99% το ίδιο DNA.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Science and Technology Daily που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη θα χρειαστούν τέσσερα έως πέντε χρόνια για να εκπαιδευτεί ένα σκυλί όπως η Χουανγκχουάνγκμα και η εκπαίδευση του αυτή εκτιμάται πως θα κοστίσει περί τα 59.560 δολάρια ή αλλιώς 400.000 με 500.000 γιουάν.

Η Κουξούν γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2018 στην πειραματική βάση της Sinogene Biotechnology Company και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιουνάν στο Πεκίνο.

Μια ενδεχόμενη επιτυχία στην «μαζική παραγωγή κλωνοποιημένων αστυνομικών σκύλων εκτιμάται πως θα συμβάλλει στη μείωση του χρόνου και του κόστους εκπαίδευσης.

Παράλληλα, η χρήση σωματικών κυττάρων μπορεί να διατηρήσει τα ποιοτικότερα των χαρακτηριστικών της φυλής.

 

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το κόστος των διαδικασιών κλωνοποίησης της συμπαθούς Κουξούν ωστόσο το όλο εγχείρημα λαμβάνει την υποστήριξη και του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας της χώρας και είναι αναμφισβήτητα κοστοβόρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Νότια Κορέα ξεκίνησε την κλωνοποίηση αστυνομικών σκύλων ήδη από το 2007.

Σκάι. gr με πληροφορίες από Global Times
 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/04/2019 - 20:14

Hμερίδα με θέμα ''Νέες Τεχνολογίες και Ανθρώπινος Παράγοντας στην Ιατρική'', πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, από τις 10 το πρωϊ μέχρι τις 3μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ''Γιάννης Καράλης'', με ευρύ θεματολόγιο που ασχολήθηκε με την παρουσίαση νέων Ιατρικών Τεχνολογιών, αλλά και την εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων που προέρχονται από τις επιστήμες της διοίκησης, στην διαχείριση και βελτίωση των Ιατρικών διεπιστημονικών ομάδων. Αναφορά έγινε και στις νομικές επιπτώσεις που προξενούνται, στους διάφορους σχετικούς κλάδους και τις δράσεις τους, από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

            Την ημερίδα, που παρακολούθησαν φοιτητές και πολίτες, συνδιοργάνωσαν η Α' Χειρουργική Κλινική του Α.Π.Θ. και το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

            Έγιναν αναφορές στη ρομποτική χρήση στον τομέα της Ιατρικής, στη χειρουργική από μεγάλη απόσταση (στο Παρίσι ο Γιατρός και στη Νέα Υόρκη ο Ασθενής π.χ.) που είναι κάτι πολύ χρήσιμο-και έχει χρησιμοποιηθεί σε περιόδους σύγχρονων πολέμων και άλλων έκρυθμων καταστάσεων. Σε μεθόδους ενδοσκόπησης των οργάνων με Ιατρικές κάψουλες για τη διάγνωση διαφόρων παθήσεων με ακρίβεια. Για το συνδυασμό Νανοτεχνολογίας και Ρομποτικής στην Ιατρική με τη χρήση μικροσκοπικών Ρομπότ με Τεχνητή Νοημοσύνη που με την εισαγωγή τους στο αίμα με ένεση θα μπορούν να εκτελούν αποφράξεις αρτηριών πράγμα που ήδη σε εργαστηριακές προσομοιώσεις ήδη γίνεται...και πολλά άλλα θαυμαστά που δεν αποκλείεται να τα δούμε πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζουμε...

             Όλοι οι ομιλητές βέβαια τόνισαν ότι όλα αυτά βοηθούν μεν σε υπερθετικό βαθμό την ανθρωπότητα, αλλά σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορούν πλήρως να υποκαταστήσουν την ανθρώπινη καθοδήγηση και εκτέλεση των πραγμάτων. Τι απ' αυτά είναι Ηθικά δόκιμο ή ακατάλληλο εξετάζεται ακόμα από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και τις Νομοθετικές, Πνευματικές και Πολιτειακές Αρχές.

              Την Ημερίδα, στην οποία παρέστη και εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, προλόγισαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, ο Γιάννης Μανάρας Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και της Προέδρου του Ανθίπης Ζαννάρα, ο Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλίας Νικήτας Νικητάκος εκ μέρους του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της Πρυτάνεως και ο Βασίλειος Παπαδόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής της Α' Χειρουργικής Κλινικής ΑΠΘεσσαλονίκης.

               Στις εισηγήσεις αναπτύχθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα όπως ανάλυση κινδύνου στις Ιατρικές εφαρμογές από τον Γιάγκο Δάγκινη από το Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (που είναι Χιώτης), Νομικές προκλήσεις από την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στην Ιατρική απο την Ευανθία Ζομπάκη Δικηγόρο, Κρίση και Μονάδες Υγείας από τον Μαιευτήρα Γυναικολόγο Θεοδόση Αργυρούδη της Κλινικής ''Ελευθώ'', Το σύνδρομο της Επαγγελματικής εξουθένωσης στο Εργασιακό περιβάλλον (έλλειψη ύπνου-με εστίαση στους Γιατρούς και στους Αξιωματικούς της Γέφυρας του Εμπορικού Ναυτικού) από τον Καπετάνιο Γιώργο Γεωργούλη και Καθηγητή του Τμήματος Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

               Όλοι οι ομιλητές ήταν εμπεριστατωμένοι και ειδικοί επιστήμονες και η ημερίδα εξαιρετικά χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.