Χίος, Πέμπτη 9 Απριλίου

Προσφορές και δωρεάν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Σάβ, 21/03/2020 - 10:17

Οι πάροχοι των τηλεπικοινωνιών (και όχι μόνον) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τη δημιουργία της «ψηφιακής αλληλεγγύης». Ειδικά οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, που διαδραματίζουν πλέον καθοριστικό ρόλο στις ζωές των Ελλήνων αυτές τις ημέρες, προσέφεραν από την πρώτη στιγμή υπηρεσίες που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη διαβίωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας/υποχρέωσης «Μένουμε σπίτι». Μάλιστα, ο κύκλος της αλληλεγγύης δεν έχει κλείσει ακόμη, καθώς αναμένονται και άλλες προσφορές, τόσο από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών όσο και άλλους φορείς τεχνολογίας.

Τηλεόραση

Αναφορικά με τους παρόχους, πρώτη η Vodafone, και μάλιστα πριν από την ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» (#digitalsolidarityRG) από τον υπουργό Κυριάκο Πιερρακάκη, διέθεσε δωρεάν περιεχόμενο στους χρήστες των υπηρεσιών της. Ειδικότερα, μέσω της υπηρεσίας της Vodafone TV δημιούργησε ένα νέο ειδικό, διαδραστικό μενού για παιδιά (Kids Mode) το οποίο περιλαμβάνει το σύνολο του παιδικού περιεχομένου και το οποίο από την περασμένη Δευτέρα 16 Μαρτίου και για τους επόμενους τρεις μήνες θα προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους συνδρομητές της υπηρεσίας που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό. Eπίσης η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την online πλατφόρμα μάθησης «brainy», η οποία θα παρέχεται δωρεάν για το χρονικό διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Τέλος, για τη δημιουργική απασχόληση των μαθητών προσφέρει την πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr με Do it Yourself δραστηριότητες που έχουν επίκεντρο τις επιστήμες και τις νέες τεχνολογίες και πολλά άλλα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει και νέες υπηρεσίες που θα διευκολύνουν τους πελάτες της.

Δεδομένα

Δεύτερη η Cosmote ήρθε με δύο σημαντικές προσφορές. Πρώτον, ανακοίνωσε τη διάθεση δωρεάν όγκου δεδομένων 15 GB για όλους τους πελάτες της για 30 ημέρες. Επιπλέον «άνοιξε» στο YouTube το κανάλι Cosmote History HD. Πρόκειται αναμφίβολα για δύο σημαντικές προσφορές, ειδικά για τους πελάτες της που δεν διαθέτουν σύνδεση σταθερής στο σπίτι τους και αξιοποιούν δίκτυο κινητής. Επίσης το κανάλι Cosmote History αποτελεί την «κορωνίδα» του τηλεοπτικού της περιεχομένου, το οποίο παράγεται εσωτερικά και αφορά τους τομείς της ιστορίας, του πολιτισμού, των τεχνών με έμφαση την Ελλάδα. Τέλος, η Forthnet προχθές ανακοίνωσε ότι δίνει τη δυνατότητα απεριόριστων κλήσεων προς κινητά σε όσους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας δεν είχαν ήδη αυτή την παροχή. Επίσης τα κανάλια Novacinema θα γίνουν διαθέσιμα για ένα μήνα δωρεάν σε όλες τις οικογένειες που είναι συνδρομητές της αλλά δεν είχαν πρόσβαση στο κινηματογραφικό περιεχόμενό της. Οι παραπάνω παροχές θα είναι διαθέσιμες από την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020.

Μόνον η Wind δεν έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα Πιερρακάκη, αλλά θεωρείται θέμα ημερών –αν όχι ωρών– προκειμένου να ανακοινωθούν αντίστοιχες προσφορές προς τους πελάτες της.

Εκπαίδευση

Ωστόσο, δεν είναι μόνον οι πάροχοι που προσφέρουν δυνατότητες που διευκολύνουν τη ζωή όσων διαμένουν σπίτι. Αρκετές μικρότερες επιχειρήσεις διαθέτουν κυρίως πλατφόρμες ψυχαγωγίας και μάθησης δωρεάν. Η Athens Technology Center (ATC) είναι μία από αυτές, διαθέτοντας για ένα μήνα δωρεάν την πλατφόρμα Blackboard, που προσφέρει από απόσταση ένα σετ υπηρεσιών μαθημάτων πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, τριτοβάθμιας ή φροντιστηριακής εκπαίδευσης ανά την επικράτεια. Η υπηρεσία αναπτύχθηκε από την εταιρεία Blackboard, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη συστημάτων και εργαλείων εκπαίδευσης και στην πλατφόρμα της προσομοιώνεται η εμπειρία της φυσικής αίθουσας διδασκαλίας. Αντίστοιχες προσφορές υπάρχουν και από τις εταιρείες Τenebra Studios, ΕΣΠΙ Εκδοτική κ.ά.

Έντυπη Καθημερινή, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»!
Πέμ, 02/04/2020 - 09:52
Ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση:  “Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον”

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, #DigitalSolidarityGR και φέρνει την επιστήμη και την τεχνολογία στις οθόνες των σπιτιών μας!

Σε μια περίοδο που όλοι καλούμαστε να δείξουμε ατομική και κοινωνική ευθύνη μένοντας στο σπίτι, το Μουσείο, μας καλεί να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας και μας προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω της ψηφιακής επίσκεψης στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον», μια έκθεση που εμπιστεύτηκαν χιλιάδες μικροί και μεγάλοι επισκέπτες και ταξίδεψε φέτος για πρώτη φορά στην Αθήνα από το Μουσείο «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.

Τα ηνία της βιωματικής ξενάγησης κρατούν οι έμπειροι Μουσειοπαιδαγωγοί του Μουσείου, Εύα και Δημήτρης, έτοιμοι να μας συνοδεύσουν σε μια συναρπαστική διαδρομή στις σπουδαίες εφευρέσεις του Νίκολα Τέσλα, δίνοντας σε ακόμα περισσότερους τη δυνατότητα να την ανακαλύψουν!

Παράλληλα, παρέχεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που είχαν δρομολογήσει την επίσκεψή τους στην έκθεση, αλλά οι ραγδαίες εξελίξεις δεν επέτρεψαν την πραγματοποίησή της, να γνωρίσουν τον σπουδαίο επιστήμονα μέσα από την αξιοποίηση του προσφερόμενου υλικού της ψηφιακής ξενάγησης στο πλαίσιο ενός τηλεμαθήματος.

Η ψηφιακή ξενάγηση στην έκθεση «Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος από το μέλλον»  σχεδιάστηκε προσεκτικά από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου, για να προσφέρει στο κοινό μία ξεχωριστή διαδραστική εμπειρία και να αναδείξει όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του Νίκολα Τέσλα. Ενός εφευρέτη «έτη φωτός» μπροστά από την εποχή του!
Λίγα λόγια για την έκθεση:

Ελάτε να «ηλεκτριστείτε», να πειραματιστείτε, να παίξετε και να ανακαλύψετε τα όρια του οραματισμού και της ιδιοφυΐας μιας από τις εμβληματικότερες προσωπικότητας της Ιστορίας, του μεγάλου Εφευρέτη του 20ου αιώνα Νίκολα Τέσλα!
Το όνομά του είναι συνώνυμο της καινοτομίας!

Πρόκειται για μία πολυσύνθετη προσωπικότητα, αξιοπρόσεκτη τόσο για το επιστημονικό και τεχνολογικό της έργο, όσο και για τις ανθρώπινες αξίες που πρέσβευε. Επινόησε το εναλλασσόμενο ρεύμα και αγωνίσθηκε για τη διάδοσή του, χωρίς να αποσκοπεί σε κανένα οικονομικό όφελος.

«Το παρόν είναι δικό τους. Το μέλλον, για το οποίο πραγματικά έχω εργασθεί, είναι δικό μου», αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά φανερώνοντας μέρος του χαρακτήρα του. Αδιαφορούσε για επαίνους και φήμη και πέθανε φτωχός και μόνος, αφήνοντας κληρονομιά-τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Η έκθεση περιλαμβάνει συνδυασμό εκθεμάτων, από μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριο του Νίκολα Τέσλα στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεών του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και το πηνίο Τέσλα, μέχρι οπτικά και ηχητικά στοιχεία σε πληροφοριακά πάνελ και σε video room.

Το μέλλον του Τέσλα, όπως ο ίδιος το οραματίστηκε, παρουσιάζεται στο παρόν, το παρελθόν του Τέσλα «ζωντανεύει» στο σήμερα, η ιστορία του μεγαλύτερου εφευρέτη ξαναγράφεται στις οθόνες σας!

  • Μην περιμένετε άλλο! Τολμήστε να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία
    που είναι σίγουρο ότι θα σας «ηλεκτρίσει από ενθουσιασμό»!

Πληροφορίες:

  • Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν την ψηφιακή ξενάγηση στην ιστοσελίδα: www.kotsanas.com

Η έκθεση είναι διαδραστική και εκπαιδευτική και απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται για τις επιστήμες και την τεχνολογία.