Δευ, 16/11/2020 - 18:29
Τα ανεμπικαριά καζανίζουν παντού έστω και με… μάσκα. Αυτό έγινε και το Σάββατο στο αποστακτήριο σούμας του Γιώργη Πανάδη, στα Μεστά, όπου η σούμα από σύκα φυσικά, είναι το σήμα κατατεθέν του χωριού. Τα σύκα ζυμωμένα επί 20μερο στα βαρέλια οδηγούνταν -συνήθως παρουσία του παραγωγού τους- στο καζάνι και σε λίγο η σούμα έρεε στα γαλβανιζέ συκλάκια, για να εμφιαλωθεί μετά σε γυάλινα ή τσίγκινα δοχεία για την κατανάλωση της χρονιάς.





































