Στοχεύουν την δημοτική αρχή και προκαλούν πρόβλημα στο Δήμο

Δευ, 23/11/2020 - 19:00

stoheyoyn_ti_dimotiki_arhi_kai_prokaloyn_provlima_sto_dimo

Με 17 ψήφους υπέρ και 11 κατά υπερψηφίστηκε η πρόταση των συνδυασμών, Πρωτοβουλία για τη Χίο, Συμμαχία Αξιών, Χίος Μπροστά, Δίκτυο Πολιτών και Χιακή Συμπολιτεία για την μείωση των ανταποδοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, στην τρίτη κατά σειρά συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που έγινε την Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι η δημοτική αρχή είχε προτείνει μείωση της τάξεως του 10% για τα νοικοκυριά και έως 20% για τις επιχειρήσεις, ενώ οι αντιπολιτεύσεις πρότειναν μεγαλύτερη μείωση, που ειδικά για τα νοικοκυριά είναι της τάξεως του 20%, επικαλούμενες την αύξηση των εσόδων που θα προκύψουν από την αύξηση των τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων από τις διορθώσεις που έκαναν το προηγούμενο διάστημα οι ιδιοκτήτες, ενώ σημείωσαν ότι οι προβλεπόμενες δαπάνες θα μπορούσαν να τύχουν μείωσης.

Το σκεπτικό της πρότασης εξήγησε σε δηλώσεις του ο Μανώλης Βουρνούς που μίλησε για υπερπλεόνασμα στα ανταποδοτικά του 2021, παρά τη μεγαλύτερη μείωση που πρότειναν.

Στον αντίποδα των λεγομένων της αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης καταλόγισε στις 4 παρατάξεις σκοπιμότητα λέγοντας ότι υποκριτικά πλειοδοτούν για μείωση των ανταποδοτικών, στοχεύοντας κατά του δημάρχου και αδιαφορώντας αν τελικά δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου. Δεν στοχοποιούμε την δημοτική αρχή ανταπάντησε ο Μανώλης Βουρνούς, λέγοντας ότι ακόμη και με τις μειώσεις που προτείνουν τα χρήματα που θα έχει να διαχειριστεί στους τομείς φωτισμού και καθαριότητας θα είναι περισσότερα από τις ανάγκες που θα υπάρξουν. Ο

δήμαρχος από την πλευρά του θέλοντας να δείξει τους πρόχειρους υπολογισμούς που έγιναν από τις παρατάξεις σημείωσε ότι περιλαμβάνουν στα έσοδα χρηματοδότηση λόγω της παραμονής στο νησί μεταναστών υπολογίζοντας ότι και το 2021 θα έχουμε περί τις 8.000 άτομα στη Χίο. Καταλήγοντας ο κος Κάρμαντζης, που δεν πείθεται από την επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης γνωστοποίησε σήμερα ότι θα προσφύγει στην αποκεντρωμένη διοίκηση για την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο