Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Project Happiness: 3η εκδρομή Αγ Γιώργης Βέσσα Λιθί

Παρ, 09/08/2019 - 10:45

project_happiness_3i_ekdromi_ag_giorgis_vessa_lithi

Τι λέτε για μπάνιο στην παραλία του Λιθίου; Επιλέγουμε όμως μία διαδρομή λίγο διαφορετική για να πάμε προς το Λιθί. Πάμε δηλαδή μέσω Αγίου Γεωργίου Συκούση και Βέσσας.

Στον αμφιθεατρικό Άγιο Γιώργη, 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Χίου, με την περίφημη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που πρόσφατα ανακαινίστηκε εξωτερικά και εσωτερικά, και στην πλατεία του χωριού με το μοναδικό όνομα "Μπου", επισκεπτόμαστε το εστιατόριο-οβελιστήριο του Νίκου Κύλη, ενώ πίνουμε καφέ στη... Λιλικοφωλιά, κατάλληλη και για βραδινό ποτό.

Κατηφορίζοντας προς τη Βέσσα, ένα άγνωστο στους πολλούς μεσαιωνικό καστροχώρι, και θέλοντας να δοκιμάσουμε τοπικά προϊόντα, ξεναγηθήκαμε από τον κ. Τζίκα στο οικογενειακό τυροκομείο του, ενώ επισκεφθήκαμε, προκειμένου να βρούμε κατάλυμα, και ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό, όπου λειτουργεί το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Ιάνθη».

Φτάνοντας στο Λιθί, απολαύσαμε το μπάνιο μας στην αμμουδιά του Λιθίου με τα καθαρά, αλλά ζεστά και ρηχά νερά και στη συνέχεια επισκεφτήκαμε μία καλαίσθητη ξενοδοχειακή μονάδα με προσιτή πολυτέλεια, που διαθέτει δωμάτια, εστιατόριο και μπαρ και όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να κάνει ήσυχες και οικογενειακές διακοπές: το "Αλμυρίκι". Τέλος φάγαμε στην ταβέρνα "Γαλέρα", που προετοιμάζει καθημερινά παραδοσιακή και σύγχρονη ελληνική κουζίνα με έντονη τη "μεσογειακή διατροφή".

Πρόσφατα βίντεο

Σχετικά βίντεο