Η ανθρωπιά του Δημήτρη και το ρυζόγαλο του… Άνθιμου

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 24/06/2022 - 20:36

Για όσους δεν ξέρουν τον Δημήτρη Τσεσμετζή, τους λέω ότι δεν είναι μόνο από τους πιο πνευματώδεις χιουμορίστες, που τα περισσότερα, που γράφει είναι βγαλμένα από την ζωή, που την μισή και περισσότερη την πέρασε ταξιδεύοντας τσάμπα, ήτοι… ναυτικός, για να του κάνω και εγώ πλάκα, κυρίως είναι ψυχούλα από τις λίγες.

 

Πριν από λίγο λοιπόν, μου έστειλε αντί… Χρονογραφήματος, το παρακάτω σημείωμα, το οποίο είπα να το μοιραστώ μαζί σας, αφού για να θυμίσει την περίπτωση του Άνθιμου Τσουκάρη, κοινοποιεί ένα παλαιότερο δικό μου άρθρο.

 

Ο λόγος στον Δημήτρη.

Απευθύνεται στους πολυτέκνους.

 

«Θυμάστε καθόλου τον Άνθιμο, που σας μοίραζε δωρεάν το γάλα που του περίσσευε, έξω από το Κινέζικο και που πέθανε ξαφνικά από καρκίνο;

Άν ναι, θυμηθείτε να αγοράζετε πού και πού και κάνα γιαουρτάκι, ρυζογαλάκι ή τυράκι για να βοηθήσετε τη γυναίκα του και τα παιδιά του!

Εγώ, παρόλο που δεν είμαι πολύτεκνος, τα αγοράζω από τη μέρα που περνώντας τυχαία είδα την σύναξη και τα γάλατα μπροστά στα γραφεία σας, και ρωτώντας έμαθα για την προσφορά του αυτή!

  • Και σας πληροφορώ, για όσους δεν τα έχετε δοκιμάσει ότι είναι από τα καλύτερα ! (Ρυζόγαλο δεν τρώω γιατί έχω ζάχαρο !)

Παρακάτω προσθέτω και κάτι για όσους δεν ήξεραν τον Ανθιμο... Πατήστε το κάτωθι λινκ.

... https://www.alithia.gr/alithina/pallikari-o-anthimos

 

Και επειδή αυτά που γράφονται στο λίνκ τα υπογράφω εγώ και δημοσιεύθηκαν στις 24 Απριλίου 2018, να συμπληρώσω ότι χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή, βλέπω την γυναίκα παλληκάρι, εγώ έτσι την έχω χαρακτηρίσει του Άνθιμου, να παλεύει γυρνώντας από μαγαζί σε μαγαζί, εμφανώς κουρασμένη, έχει το ύφος του ανθρώπου, που τον βλέπεις σε μια δουλειά και έρχεται από μια άλλη… δουλειά (το αντίθετο αυτών δηλαδή, που είναι σε μια εργασία, όπου κάνουν ότι και στο κρεβάτι, ήτοι κοιμούνται, περιμένοντας να πάρουν την σύνταξη να… ξεκουραστούν) όπως επίσης βλέπω τα προϊόντα εκείνης και των παιδιών της στα ράφια των Παντοπωλείων, ελληνικά… λέγονται Σούπερ μάρκετ και καταλαβαίνω, ότι το παλεύουν. Και επειδή τα αγοράζω και εγώ, παλεύουν και την ποιότητα, που τους άφησε ο πατέρας τους.

 

Αν κάποιοι κατάλαβαν ότι κάνουμε… διαφήμιση εδώ και εγώ και ο Δημήτρης, πρόβλημα τους, είναι… χαλασμένοι και εμένα τουλάχιστον δεν θέλω να με διαβάζουν.

Οι υπόλοιποι όμως που ξέρω ότι καταλαβαίνουν από ανθρωπιά, ας αναπαραγάγουν το μήνυμα του Δημήτρη κι’ ας μην είναι απαραίτητα πολύτεκνοι.

 

Υ.Γ: Ας τα ξεμπερδέψει επιτέλους η Κυβέρνηση μέσα της. Αναφέρομαι στην ανάθεση των Στρατιωτικών, καθηκόντων Δασοφυλάκων. Η Τουρκία, γνωστή… Ευρωπαϊκή χώρα, έχει ΣτρατοΧωροφυλακή, η δική μας τι φιλοδοξεί να κάνει ΣτρατοΠυροσβεστική; Καλά έχουν ακούσει πουθενά για εργασιακά δικαιώματα; Από πού τους φέρανε; Άλλα δεν φταίνε αυτοί. Που θα πάει θα αποκτήσει κάποτε αυτή η χώρα… σοβαρή αντιπολίτευση και τότε τα λέμε.

 

Σχετικά Άρθρα