Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Ο... μοναχικός Μηταράκης και ο... ρατσιστής παπά Αντώνης της Κιβωτού

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 24/11/2019 - 22:00

Ευτυχώς ο Μηταράκης στο προσφυγικό στο νησί μας δεν είναι… μόνος του

Ο χώρος της κεντροδεξιάς ως γνωστόν στηρίζει ιδεολογικά τα στοιχεία της αστικής Δημοκρατίας και ως τέτοιος έχει ιδεολογικό υπόβαθρο, επιχειρήματα και οργάνωση, που εκφράζεται κυρίως από την Ν.Δ. που αναδείχθηκε με την ψήφο των πολιτών στην Κυβέρνηση του τόπου.

Με την έννοια αυτή τα μέλη αλλά κυρίως τα στελέχη του χώρου, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και κυρίως στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, που είναι όχι μόνο το κυρίαρχο αλλά και το κυρίαρχο του ενδιαφέροντος, αυτό δηλαδή, που θα κρίνει τα πράγματα, τη χώρα και την Κυβέρνηση.

Άλλωστε αυτό προκύπτει και από σχετική δημοσκόπηση, όπου το κυρίαρχο πρόβλημα των Ελλήνων και όχι μόνο των νησιωτών είναι το προσφυγικό.

Προς τούτο είναι άξια συγχαρητηρίων τα εν Χίω στελέχη της Ν.Δ. που δεν άφησαν μόνο του τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη, να στηρίξει την πολιτική του κόμματος τους και του Κ. Μητσοτάκη.

Με παρεμβάσεις τους, με αρθρογραφία, με ψήφο στα συλλογικά αιρετά όργανα, στάθηκαν δίπλα στον Βουλευτή, που κλήθηκε να στηρίξει μια πολύ δύσκολη απόφαση, κυρίως δημιουργίας κλειστής δομής στο νησί, κάτι που βεβαίως η Ν.Δ. υποσχέθηκε προεκλογικά και τώρα πρέπει να γίνει πράξη.

Τι στο καλό θα έβγαινε όλος αυτός ο κόσμος στελεχών να στηρίξει αυτονόητα πράγματα;

Ασυδοσία και παραβατικότητα τέλος στα Πανεπιστήμια, ανομία τέλος με καταλήψεις κτιρίων, εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου, μειώσεις φορολογίας κ.λπ.

Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά και ειλικρινά όποιος δεν θα επιθυμεί μάλλον χρίζει ιατρικής παρακολουθήσεως.

‘Ετσι πάλι απολύτως λογικόν, τα στελέχη εν Χίω επαναλαμβάνομε της Ν.Δ. που αν τα  αθροίσεις γεμίζεις την πάνω αίθουσα του Ομηρείου, αν δε αυτό αφορά μοίρασμα θέσεων της… πεπατημένης, π.χ. Διοικητού Νοσοκομείου του αύριο, λέμε τώρα, γεμίζουν την κερκίδα του Κλειστού, όλοι αυτοί επαναλαμβάνομε τι να βγούν να στηρίξουν, τα αυτονόητα, τα εύκολα;

Αντιθέτως και μπράβο τους, δεν άφησαν μόνο τον Μηταράκη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, αλλά τώρα στα δύσκολα, στην εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής για το προσφυγικό στο Νομό ήρθαν να του συμπαρασταθούν.

Υποθέτομε, αν, αν, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, ενίοτε το κάνει και αρχίσει φύλαξη των συνόρων, επιστροφές, κλείσει η ΒΙΑΛ και δημιουργηθεί μια κλειστή δομή συμβατή με τα μεγέθη που αντέχει το νησί, θα σπεύσουν όλοι αυτοί και δικαιολογημένα να μοιραστούν την δόξα.

Αυτά και πάλι… μπράβο τους. Κυριάκο να τους χαίρεσαι.

 

Υ.Γ. Ευτυχώς και πριν τελειώσει η χρονιά ακούσαμε το καλύτερο ανέκδοτο του 2019.

Ρατσιστής ο παπά Αντώνης της Κιβωτού!!!

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 23/01/2020 - 21:47

Βεβαίως και ευκολότερα, με την διαφορά ότι στη χώρα μας έχουμε Δημοκρατία και οι διαδικασίες είναι πιο περίπλοκες αφού ισχύει η διάκριση εξουσιών.

Αν, αν όμως λέμε αν, η Χίος λέγονταν… Σακίζ, τότε ο Ερντογάν θα την είχε αδειάσει σε μια μέρα.

Αύριο, θα έλεγε για όλα τα νησιά… του, θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, στους 332 Δήμους (τόσους έχει η Ελλάδα) από 100 άτομα, τελεία και παύλα.

Και αφού θα προφύλασσε τα… σύνορα του, θα συνέχιζε.

Από μεθαύριο δεν θα μπαίνει μέσα ρουθούνι, κι’ αν ξεφεύγει θα κρατείται, θα εξετάζεται σε ένα δίμηνο η αίτηση ασύλου του και αν δεν δικαιούται θα γίνεται πακέτο και θα επιστρέφεται στην… Ελλάδα.

Ναι, αλλά η Ελλάδα, δεν είναι Τουρκία. Ευτυχώς και το είπαμε, αλλά αυτό τι σημαίνει, το αντίδοτο του αυταρχισμού είναι το… χύμα;

Επειδή καιρό το γράφουμε και ουδείς δίνει σημασία, αντιγράφουμε από το κύριο άρθρο σήμερα της «Καθημερινής».

«Η απάντηση στη συσσωρευμένη αγανάκτηση που αποτυπώθηκε στις μεγάλες διαδηλώσεις χθες στο Βόρειο Αιγαίο δεν μπορεί να είναι μόνο ο δημαγωγικός κατευνασμός – η συγκαταβατική αναγνώριση ότι «ο θυμός είναι δικαιολογημένος». Η απάντηση στην αγανάκτηση θα είναι μόνο τα γρήγορα αποτελέσματα στην υλοποίηση της εξαγγελθείσας πολιτικής. Υλοποίηση που προϋποθέτει ότι, εκτός από τους ιθύνοντες, θα ακούσουν το μήνυμα των νησιών και οι τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας. Το αντίδοτο στον θυμό είναι η εθνική αλληλεγγύη».

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, που όλως… περιέργως, δεν έχει μετανάστη – πρόσφυγα ούτε για δείγμα, ιδού και η πρόκληση.

Πότε θα συμπαρασταθούν οι Δήμοι της υπόλοιπης Ελλάδας τους απελπισμένους συνέλληνες τους των νησιών;

Δηλαδή επειδή ο Μητσοτάκης δεν είναι Ερντογάν, να αποφασίσει και να διατάξει, τι τους εμποδίζει από μόνοι τους να δώσουν την πιο αποφασιστική ανακούφιση τώρα, που ο καιρός δεν επιτρέπει την εξαγωγή νέων ροών;

Και όμως ακόμα και αυτούς, που δεν κάνουν το κορόϊδο κάτι τους εμποδίζει. Λείπει η ΠΡΑΞΗ.

Σήμερα πάλι είχαμε μετά τις παναιγιακές κινητοποιήσεις, μια συνάντηση του υπουργού Μετανάστευσης με τους αιρετούς των νησιών, απ’ όπου όπως φάνηκε από τις σχετικές δηλώσεις, κλασσικά ελληνικά, ότι ο καθένας κατάλαβε ότι ήθελε.

Εμείς όμως κρατάμε ΕΝΑ. Συμφώνησαν κάθε 15 μέρες να προχωρούν και σε πρακτικά μέτρα λύσεων. Αν γίνει αυτό, ο Κυριάκος δεν χρειάζεται να γίνει Ρετζέπ, διαφορετικά επειδή έτσι κι’ αλλιώς δεν μπορεί να γίνει, μαύρο φίδι που τους έφαγε όλους.

Γιατί το επαναλαμβάνομε. Αν νομίζουμε ότι το μεταναστευτικό – προσφυγικό είναι μόνο νησιωτικό πρόβλημα… χαιρετίσματα.

 

Υ.Γ. Σαν το πουλάκι έφυγε η Μαρία Τομπάζη. Στην αρχή, που ήταν φυσιολογικά μαγκωμένη, μας έλεγε χωρίς δημοσιότητα εννοείται. Γράψτε κάτι για το… Μέγαρο μην μας έρθει στο κεφάλι. Αργότερα, που ο χρόνος χαλάρωσε τα πράγματα, μου λέει μια μέρα. Είδες Γιάννη, το νέο Μέγαρο (απέναντι από του Ατταλιώτη) γίνεται. Κυρία Πρόεδρε, της είπα τότε, μην αισιοδοξείτε εμείς, δεν θα το προλάβουμε. Σε τούτο το νησί τα έργα γίνονται με καθυστέρηση φάσεως 50ετίας. Που νάξερα ότι ο μισός αιώνας ήταν μόνο… τρία χρόνια.