Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Ο... μοναχικός Μηταράκης και ο... ρατσιστής παπά Αντώνης της Κιβωτού

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 24/11/2019 - 22:00

Ευτυχώς ο Μηταράκης στο προσφυγικό στο νησί μας δεν είναι… μόνος του

Ο χώρος της κεντροδεξιάς ως γνωστόν στηρίζει ιδεολογικά τα στοιχεία της αστικής Δημοκρατίας και ως τέτοιος έχει ιδεολογικό υπόβαθρο, επιχειρήματα και οργάνωση, που εκφράζεται κυρίως από την Ν.Δ. που αναδείχθηκε με την ψήφο των πολιτών στην Κυβέρνηση του τόπου.

Με την έννοια αυτή τα μέλη αλλά κυρίως τα στελέχη του χώρου, στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και κυρίως στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, που είναι όχι μόνο το κυρίαρχο αλλά και το κυρίαρχο του ενδιαφέροντος, αυτό δηλαδή, που θα κρίνει τα πράγματα, τη χώρα και την Κυβέρνηση.

Άλλωστε αυτό προκύπτει και από σχετική δημοσκόπηση, όπου το κυρίαρχο πρόβλημα των Ελλήνων και όχι μόνο των νησιωτών είναι το προσφυγικό.

Προς τούτο είναι άξια συγχαρητηρίων τα εν Χίω στελέχη της Ν.Δ. που δεν άφησαν μόνο του τον Βουλευτή Νότη Μηταράκη, να στηρίξει την πολιτική του κόμματος τους και του Κ. Μητσοτάκη.

Με παρεμβάσεις τους, με αρθρογραφία, με ψήφο στα συλλογικά αιρετά όργανα, στάθηκαν δίπλα στον Βουλευτή, που κλήθηκε να στηρίξει μια πολύ δύσκολη απόφαση, κυρίως δημιουργίας κλειστής δομής στο νησί, κάτι που βεβαίως η Ν.Δ. υποσχέθηκε προεκλογικά και τώρα πρέπει να γίνει πράξη.

Τι στο καλό θα έβγαινε όλος αυτός ο κόσμος στελεχών να στηρίξει αυτονόητα πράγματα;

Ασυδοσία και παραβατικότητα τέλος στα Πανεπιστήμια, ανομία τέλος με καταλήψεις κτιρίων, εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου, μειώσεις φορολογίας κ.λπ.

Όλα αυτά είναι απολύτως λογικά και ειλικρινά όποιος δεν θα επιθυμεί μάλλον χρίζει ιατρικής παρακολουθήσεως.

‘Ετσι πάλι απολύτως λογικόν, τα στελέχη εν Χίω επαναλαμβάνομε της Ν.Δ. που αν τα  αθροίσεις γεμίζεις την πάνω αίθουσα του Ομηρείου, αν δε αυτό αφορά μοίρασμα θέσεων της… πεπατημένης, π.χ. Διοικητού Νοσοκομείου του αύριο, λέμε τώρα, γεμίζουν την κερκίδα του Κλειστού, όλοι αυτοί επαναλαμβάνομε τι να βγούν να στηρίξουν, τα αυτονόητα, τα εύκολα;

Αντιθέτως και μπράβο τους, δεν άφησαν μόνο τον Μηταράκη να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, αλλά τώρα στα δύσκολα, στην εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής για το προσφυγικό στο Νομό ήρθαν να του συμπαρασταθούν.

Υποθέτομε, αν, αν, σπάσει ο διάολος το ποδάρι του, ενίοτε το κάνει και αρχίσει φύλαξη των συνόρων, επιστροφές, κλείσει η ΒΙΑΛ και δημιουργηθεί μια κλειστή δομή συμβατή με τα μεγέθη που αντέχει το νησί, θα σπεύσουν όλοι αυτοί και δικαιολογημένα να μοιραστούν την δόξα.

Αυτά και πάλι… μπράβο τους. Κυριάκο να τους χαίρεσαι.

 

Υ.Γ. Ευτυχώς και πριν τελειώσει η χρονιά ακούσαμε το καλύτερο ανέκδοτο του 2019.

Ρατσιστής ο παπά Αντώνης της Κιβωτού!!!

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Παρ, 14/08/2020 - 21:41
σκίτσο του Αρκά

Δείτε το σημερινό σημείωμα ως συνέχεια του χθεσινού για τον κορωνοϊό και την… ανθρωποφαγία.

Επικοινώνησε λοιπόν μαζί μου φίλος επιχειρηματίας και μου ζήτησε την γνώμη μου.

Έχω τεράστιο πρόβλημα, μου είπε, ο πατέρας της τάδε κοπέλας, που νόσησε από κορωνοϊό δουλεύει σε μας. Ο άνθρωπος έκανε τέστ και δεν έχει τίποτα, αλλά το νέο κυκλοφόρησε και στην επιχείρηση δεν πατάει άνθρωπος. Λέω να βγάλω μια ανακοίνωση και να λέω ρε παιδιά, έλεος δεν έχομε χολέρα.

Του απάντησα το εξής. Το επίπεδο της κοινωνίας είναι αυτό. Αν όμως εσύ που δεν είσαι κλέφτης (άλλο παράδειγμα του είπα, αλλά εδώ θα λέμε κλέφτης) αρχίζεις να φωνάζεις με ανακοινώσεις, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι κλέφτης, στο τέλος θα πούν οι γύρω σου. Ρε συ, πολύ το λέει αυτός, μπας είναι και το κρύβει;

Συνεπώς μια άμυνα έχεις, δεν δίνεις σημασία. Θα πούν μια – δυό μέρες και μετά θα γίνει ότι με αυτούς που… χωρίζουν. Θα χωρίσει ο επόμενος και θα ξεχάσουν εσένα.

Ο φίλος δεν με άκουσε. Τελικά εξέδωσε ανακοίνωση, το ίδιο έμαθα έκανε και άλλος επιχειρηματίας. Πολύ ωραία, εκεί δηλαδή που τους συζητούσαν 100 τώρα θα τους συζητούν 1000 και εκεί που θα ξεχνούσαν 100 τώρα θα ξεχάσουν 1000; Αποκλείεται, στους 200 θα μείνει.

Γι’ αυτούς λοιπόν τους λόγους και για την προστασία των ίδιων των επιχειρηματιών αλλά και της κοινωνίας η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν θα δημοσιεύει τέτοιες ανακοινώσεις.

Σήμερα έχομε δύο νέα κρούσματα, μέχρι την Δευτέρα θα έχουμε άλλα 10 μέχρι να μπεί φρένο και μέχρι να πληρώσει και η Χίος το τίμημα της στον ιό.

Στον κορωνοϊό όμως γιατί σ’ αυτόν της βλακείας το τίμημα είναι ήδη υψηλό.

 

Υ.Γ.: Α, για την βλακεία που λέγαμε. Χθες στο… βλακόμετρο σε σχόλια με αφορμή την φωτιά στον Τσεσμέ. Να καούν όλοι έγραψε ένας ηλίθιος.