Αγώνας για δικαίωση

Σάβ, 01/04/2023 - 13:16

Η περιφερειακή Αρχή ως συνήθως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και εφαρμόζει την τακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Κατάφερε χωρίς δισταγμό να δημοσιοποιήσει το αναληθές μήνυμα, ότι ήρθε στο Σχολείο και συνάντησε κατοίκους του Χαλκειούς, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι η πλειοψηφία των Χαλκούσων θέλει το έργο της παράκαμψης του Χωριού.

Ενώ στην πραγματικότητα η Περιφερειακή Αρχή την Δευτέρα 27/3/2023 συναντήθηκε μόνο με τον Πρόεδρο του Χωριού και την δικηγόρο των ιδιοκτητών.

Γιατί ο ίδιος ο Περιφερειάρχης δεν έρχεται στο Χαλκειός, για να αντιμετωπίσει τους ιδιοκτήτες και τους συγχωριανούς μας σε ανοιχτή δημόσια λαϊκή συνέλευση, ώστε να μάθει από πρώτο χέρι ποιες είναι οι διαθέσεις μας;

Γιατί η Περιφερειακή Αρχή προσπαθεί να νεκραναστήσει μια μελέτη που εκδόθηκε πριν είκοσι χρόνια;

Τόσος πόνος τους έπιασε για τους κατοίκους των καμποχώρων, όταν δεν συγκινείται κανένας από τους πέντε αντιπεριφερειάρχες για την επικινδυνότητα του δρόμου στου Γρου ή την βελτίωση του συνολικού οδικού δικτύου που εξυπηρετεί όλα τα χωριά μας;

Ποια είναι τα “συμφέροντα” που εξυπηρετούνται καταστρέφοντας μια τεράστια σε έκταση παραγωγική γη, που εδώ και πολλά χρόνια εξασφάλιζε και εξασφαλίζει τα αναγκαία για τη ζωή πολλών συμπολιτών μας;

Όλα στο φως χωρίς περιστροφές και παραποίηση της αλήθειας.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για το δίκιο μας.

Έχουμε πολλά “όπλα” στην φαρέτρα μας που μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.

Έχουμε τη θέληση να προχωρήσουμε σε συντονισμένο αγώνα, ώστε να δείξουμε τον δυναμισμό μας και την αποφασιστικότητά μας για την προστασία του τόπου μας.

Στο πλευρό μας έχουμε πολλούς συμπαραστάτες απ' όλη τη Χίο, αλλά και τους φυσιολάτρες, που αγρυπνούν και αγωνίζονται για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος. Πρόσφατα τους είχαμε κοντά μας και μας συγκίνησε το ενδιαφέρον τους και η μαζική συμμετοχή τους στη δράση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της μελλούμενης καταστροφής από το Επιμελητείον Περιβάλλοντος “ΕΠΠΟΧΙ”.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα απo τη σχετική δημοσίευση του Επιμελητείου Περιβάλλοντος στις 19/3/2023 στο Facebook:

“...Σήμερα κάναμε μια άκρως συμβολική περιήγηση στο Χαλκειός, περπατώντας πλήθος κόσμου μέσα στην αγροτική περιοχή υψηλής παραγωγικότητας και σημαντικού φυσικού κάλλους, την οποίαν απειλεί με αφανισμό η Περιφέρεια, προωθώντας ένα σχέδιο ανεπιθύμητου από την τοπική κοινωνία και άχρηστου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας με τεράστιους κόμβους, που ονομάζεται Περιφερειακός του χωριού και έχει χαρακτηριστεί, με τρόπο τραγελαφικό, έργο εθνικής σημασίας, που θα επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν δρόμο δυόμισι χιλιομέτρων, που απαλλοτριώνει και καταστρέφει 36.000 στρέμματα αγροτικής γης και φυσικού τοπίου, επίσης την αυλή του σχολικού συγκροτήματος αλλά και αυλές και κλιμακοστάσια και πηγάδια οικιών στην άκρη του χωριού...".

 
 
 
 

Άλλες απόψεις: Του Χρήστου Κοντογιάννη