Απόπειρα διάρρηξης οικίας στους Βαβύλους, 1150 στην ΒΙΑΛ, μήπως ξαναγυρίζουμε στα γεγονότα του 2016

Δευ, 06/11/2023 - 23:11
Τρέμης Οθων

Χθες το βράδυ και περί ώρα 2300 έγινε απόπειρα διάρρηξης σε οικία του Α.Κ στο χωριό μου στους Βαβύλους από 2, 3 αγνώστους.

Ο ιδιοκτήτης ήταν μέσα στο σπίτι και όταν τους αντιλήφθηκε τράπηκαν σε φυγή. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και καταγράφηκε το γεγονός. Το αναφερόμενο σπίτι βρίσκεται στις παρυφές των Βαβίλων στη πλευρά που βλέπει προς τη ΒΙΑΛ σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, στην οποία πλευρά το 2016 είχα συμβεί απανωτές διαρρήξεις και κλοπές με αποτέλεσμα να γίνει ανάστατο το Χωριό.

Θα μου πείτε και πως ξέρεις ποιος ήταν?...Αυτό που ξέρω είναι ότι από το 2016,17 με φθίνουσα περιστατικά έως το 20 έχει να συμβεί κάτι τέτοιο, και συνέβη τώρα που ο αριθμός έχει αυξηθεί στους 1150, όσο ήταν χαμηλά γύρω στους 300 τα περιστατικά ήταν από μικρά έως ανύπαρκτα (Σημειωτέον ότι όλα τα καμπόχωρα είναι γύρω στου 2000 κατοίκους).

Επίσης σήμερα γύρω στις 1700 το απόγευμα όπως πήγαινα στο κτήμα μου στη Παναγία Κρήνα στη μέση της απόστασης ΒΙΑΛ –Παναγιά Κρήνα που είναι γύρω στα 800 μέτρα, βλέπω 8- με 10 άτομα που ήταν σίγουρα τρόφιμοι της ΒΙΑΛ, να είναι ανεβασμένοι οι 2, 3 απ΄αυτούς σε μια αμυγδαλιά και να ρίχνουν αμύγδαλα σε χωράφι πλησίον του δρόμου ιδιοκτησίας χαλκουσίων. Εγώ προχώρησα φυσικά προς το κτήμα μου και ειδοποίησα αργότερα για το περιστατικό την αστυνομία... Που να σταματήσω μπροστά σε 10 άτομα να κάνω το οτιδήποτε… η αστυνομία μου απαντάει έπρεπε εκείνη την ώρα για να πιαστούν επ΄αυτοφόρω…

Εγινε λέει η ΒΙΑΛ από ΚΥΤ( Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης) σε ΚΕΔ (Κέντρο Ελεγχόμενης Δομής)…

Με 6,7 φύλακες σύμφωνα με το άρθρο του Τζούμα στην Αλήθεια και περίφραξη σχολική… δεν το λές και ελεγχόμενη… μάλλον ανεξέλεγκτη θα έλεγα…

Μετά η λέξη ΔΟΜΗ... τι σημαίνει... είναι αυτό που ψάχναμε τόσα χρόνια κυβέρνηση, Δημοτική αρχή, περιφερειακή αρχή και οι συμπολίτες μας…

Τόσα χρόνια λέγανε… Να γίνει στο 18, να γίνει στο 19, όχι στις Μπαμπακιές, στο αεροδρόμιο των Ολύμπων... στο Θόλος,… Να είναι μόνο για 500 άτομα (Δήμος)… Πέστε μας ότι θα είναι για λίγα άτομα και θα σας πούμε που θα γίνει… (Περιφέρεια).

Να μη γίνει πουθενά, να έρχονται να καταγράφονται και να φεύγουν με το πρώτο αεροπλάνο... (Πλειοψηφία των συμπολιτών μας)... και μια ατελείωτη κολοκυθιά που παίχτηκε και τελικά κατέληξε που αλλού…; Στη ΒΙΑΛ.

Εντάξει ρε παιδιά ηρεμήστε τώρα τη βρήκαμε τη ΔΟΜΗ… κοιμηθείτε ήσυχοι και οι Καμποχωρούσοι ανήσυχοι.

Χίος,06 Νοε 2023-11-06 Οθων Π. Τρέμης

Άλλες απόψεις: Του Οθωνος Τρέμη