Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Αποβλάκωση και αδιακρισία

Παρ, 26/10/2018 - 21:23
Γεωργούλης Θανάσης

«Να μην τους λέτε μετανάστες. Να τους λέτε πρόσφυγες γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντλήσουμε κεφάλαια.! Για τους μετανάστες δεν παίρνουμε φράγκα. Να συνηθίσετε να τους λέτε πρόσφυγες όχι μετανάστες…» ΤασίαΧριστοδουλοπούλου.

Αυτή είναι η λογική και η «ηθική» του ψυχρού διακινητή που σε μια ευνομούμενη πολιτεία επιφέρει ποινή πολυετούς κάθειρξης όχι όμως στην Ελλάδα του Τσίπρα.

Στο προηγούμενο κείμενο που δημοσίευσα με τίτλο «Τα προσφυγόπουλα», το θέμα δεν ήταν το βούτυρο στο ψωμί των ψευτοκουλουτιάρηδων του πολιτιστικού μαρξισμού. Ούτε η βιομηχανία της μαζικής μετανάστευσης που έχουν στήσει μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, είτε το ξέρουν είτε όχι.Το θέμα ήταν η απρόβλεπτη αλλαγή στο σκηνικό με την νίκη του Άσαντ και των ρώσων κατά της ISIS και της ξενοκίνητης αντιπολίτευσης, που υποστηρίζονται από την Τουρκία και οι συνέπειες αυτής της αλλαγής και αυτής της νίκης του πολυδυσφημισμένου Άσαντ. 

            Στο προηγούμενο κείμενο, μοιάζει σαν να έχω παραδεχθεί ότι μοναδικοί αληθινοί πρόσφυγες είναι οι Γιανζίντζη, τα αιώνια  θύματα των φανατικών ισλαμιστών και οι Κούρδοι, τα αιώνια θύματα των Τούρκων, όμως γνωρίζω ότι υπάρχουν και άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις όπως π.χ. οι αμερικανόφιλοι ιρανοί, οι Γκιουλενιστές της Τουρκίας και άλλοι.

            Πάντως ενώ στην αρχή ήταν αναμενόμενη η άφιξη μόνο των καταπιεσμένων Γιανζίντζη και των εκδιωχθέντων Κούρδων από τους Τούρκους και την προδοτική αντιπολίτευση του Άσαντ, ξαφνικά μετά από μια σειρά ήττες οι καταπιεστές και οι διώκτες των αληθινών προσφύγων άρχισαν να την κοπανάνε με την σειρά τους, με αποτέλεσμα να γεμίσει η Ελλάδα και η Ευρώπη με όλα τα μπουμπούκια της ISIS και τους σύριους συμμάχους της Τουρκίας. Αυτοί οι τελευταίοι μάλιστα μετά την προδοσία και τα τόσα εγκλήματα πολέμου που έχουν κάνει στην Συρία, δεν τολμούν να γυρίσουν πίσω.

            Για την ακρίβεια, οι ευρωπαίοι έχουν δημιουργήσει ήδη πρόγραμμα επιστροφής των σύριων «προσφύγων» στην Συρία μιας και ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει.

            Άκουσα μάλιστα τον ευρωπαίο υπεύθυνο του συγκεκριμένου προγράμματος επαναπατρισμού, να δηλώνει με έκπληξη ότι μετά από έρευνα ανακάλυψε ότι οι σύριοι που επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους είναι ελάχιστοι (πρώτον διότι οι περισσότεροι έχουν δηλώσει ψευδώς ότι είναι σύριοι λέω εγώ) και φάνηκε σαν να μην ήθελε να κατανοήσει τον λόγο αυτής της άρνησης, που ίσως τον αφήσει … άνεργο.

            Από την πλευρά του ο Άσαντ έκανε δηλώσεις επί του θέματος και υποσχέθηκε βοήθεια σε όσους επιστρέψουν για την ανοικοδόμηση της Συρίας, ακόμα και αμνηστία, διότι, όπως λέει, δεν περισσεύει κανείς.

            Βέβαια όσοι έχουν πολύ λερωμένη την φωλιά τους, ίσως έχουν δίκιο να φοβούνται επειδή λερωμένη φωλιά μπορεί να σημαίνει βασανιστήρια, φόνους και βέβαια λεηλασίες κοινώς το πλιάτσικο, που εξηγεί κατά κάποιο τρόπο και την οικονομική ευχέρεια πληρωμής των χιλιάδων δολαρίων στους διακινητές και τα άλλα έξοδα του ταξιδιού τους προς την Ευρώπη.

            Είναι γνωστό άλλωστε ότι πολλοί από αυτούς καταφθάνουν με αρκετό χρυσό, ασήμι και μικρές αρχαιότητες και τρέχουν αμέσως στα ανάλογα σημεία εξαργύρωσης.

            Εγώ προσωπικά έχω δεχθεί τέτοιες «περίεργες» ερωτήσεις που με έχουν κάνει να σκεφτώ ένα σωρό πιθανότητες, γιατί μ’ αρέσει να βασανίζω το μυαλουδάκι μου.

            Για παράδειγμα βλέπω να καταφθάνουν στην Ευρώπη άνθρωποι από την Βόρεια ή την υποσαχάρια Αφρική, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν όπου ο μισθός είναι ένα ή δύο δολάρια την ημέρα, εάν και ενόσω έχεις δουλειά. Ποιοι, πόσοι και πως καταφέρνουν να συγκεντρώσουν τα χιλιάδες δολάρια που απαιτούν οι διακινητές. Δεν λέω ότι όσοι φτάνουν εδώ είναι κλέφτες και φονιάδες, μα πόσοι από αυτούς όμως είχαν ήδη την οικονομική ευχέρεια πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους.

            Αυτοί με τα τόσες χιλιάδες ευρώ θα ζούσαν ήδη σαν βασιλιάδες στην Αφρική π.χ. Μπορούν βέβαια να πάνε όπου θέλουν και να κάνουν ότι θέλουν, εγώ κουμάντο δεν θέλω να κάνω σε κανένα, εκτός και αν είναι πραγματικά φονιάς, βιαστής και κλέφτης και θέλει να εγκατασταθεί στην πατρίδα μου. Αυτόν δεν τον θέλω δίπλα μου, ούτε στου Φιλοπάππου, ούτε στην Πάρο. Πουθενά!Λέγεται ότι υπάρχει έντονη εγκληματικότητα των τζιχαντιστών καθοδόν από Αφρική και Ασία για να κερδηθούν τα έξοδα του ταξιδιού.Μια ματωμένη διαδρομή δηλαδή που αφήνει πίσω της νεκρούς και κακοποιημένους ανθρώπους που θα άξιζαν την βοήθειά μας αλλά τελικά εκείνοι που καταφέρνουν να φτάσουν εδώ τις περισσότερες φορές δεν είναι τα θύματα αλλά οι θύτες.

Δεν είναι ανάγκη να πάτε στο κέντρο της Αθήνας ή στου Φιλοπάππου για να το διαπιστώσετε. Υπάρχουν στοιχείαπαντού και όταν με το καλό αλλάξουμε κυβέρνηση στην Ελλάδα, να απαιτήσουμε το πόθεν έσχες για κάθε παράνομα εισερχόμενο στην χώρα μας. Να ζητούνται στοιχεία από πρεσβείες, αστυνομίες και τράπεζες. Ονόματα και αποτυπώματα DNA. Αν μπορούμε να βρούμε τα πάντα για τον Τσοχαντζόπλουλο και τον Παπαντωνίου, μπορούμε και για τον καθεναν.

            Φτάνει πια η αποβλάκωση και η αδιακρισία. Κινδυνεύουμε να χάσουμε την χώρα μας που ήδη έχει γίνει ζούγκλα ενώ οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να καταφθάνουν.

Άλλες απόψεις: του Θανάση Γεωργούλη