Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

Ερντογάν ο... Μεγαλοπρεπής

Τετ, 18/04/2018 - 16:31
Γεωργούλης Θανάσης

Βλέπω τον Ερντογάν καθισμένο στον θρόνο του να κουμαντάρει τις μεγάλες δυνάμεις που κανονικά θα έπρεπε να τον βομβαρδίζουν.

            Το καταφέρνει χρησιμοποιώντας εναντίον τους τις ίδιες τους τις προκαταλήψεις, τους ίδιους τους τους θεσμούς και τις αξίες του Δυτικού πολιτισμού ακριβώς έτσι όπως το εξηγώ στο κείμενο: Γερμανία – Τουρκία συμμαχία, 19-2-2018.

            Ο Ερντογάν έχοντας εξοπλίσει και εκπαιδεύσει την αντιπολίτευση του Ασάντ και τον ΙSIS, προσπαθεί εξαρχής να κυριαρχήσει μέσα σε μια ξένη χώρα, την Συρία, για δικούς του καθαρά λόγους, διαλύοντάς την, κάτι που τυχαίνει να εξυπηρετεί και τους εχθρούς του Ιράν. Σε αυτόν τον πόλεμο η Τουρκία έχει κάνει απροκάλυπτη εισβολή και κατοχή της Αφρίν με δολοφονίες, βιασμούς και κάθε είδους βαρβαρότητα.

            Οι Δυτικοί βέβαια βλέπουν στην T.V. τις ΜΚΟ της Τουρκίας να ξεγυμνώνουν μικρά παιδάκια μπροστά στις κάμερες και να τα λούζουν με άφθονο νερό, ενώ μια φωνή χειραγωγεί το βλέμμα του θεατή να δει οπωσδήποτε τα χημικά του κακού Ασάντ και να νοιώσει αγανάκτηση.

            Έτσι, οι Δυτικοί ηγέτες που οφείλουν να ικανοποιούν τα αισθήματα αγανάκτησης των ψηφοφόρων της κοινωνίας των ψευδαισθήσεων, πράττουν αναλόγως, βομβαρδίζοντας μια ξένη χώρα σαν καλογυμνασμένα κατοικίδια του Ερντογάν.

            Την προηγούμενη φορά που οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έριξαν χημικά στην Συρία, η Αμερική προθυμοποιήθηκε να εκτοξεύσει πενήντα εννέα τόμαχοκ. Τότε όπως και τώρα ο Ασάντ και οι Ρώσοι «τυχαίνει» να νικάνε τους τρομοκράτες του ISIS πράγμα που εξοργίζει τον Ερντογάν.

            Χθες, αν και δεν είναι καν σίγουρο ότι έγινε χρήση χημικών, ο Ερντογάν κατάφερε πάλι με τον ίδιο τρόπο, να ικανοποιήσει τους «αγανακτισμένους και ευαίσθητους»  λαούς της Δύσης επιτρέποντάς τους να εκτοξεύσουν πάνω από εκατό πυραύλους στους μελλοντικούς κατοίκους της Ρώμης…

            Ο πρώτος ηγέτης βέβαια που εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτούς τους βομβαρδισμούς ήταν ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν αλλά και η Μέρκελ που βέβαια αυτή την φορά περίμεναν κάτι πολύ περισσότερο.

            Αν καταφέρουν επιτέλους να βάλουν τους χαζοαμερικάνους να κτυπήσουν τους κακούς ρώσους που δεν αφήνουν την Τουρκία να κυριαρχήσει στην περιοχή, τότε αυτοί οι δυο θα αλληλοφαγωθούν και έτσι ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο Άξονας Γερμανίας – Τουρκίας.

            Το αν θα αγοράσει ο Ερντογάν ρωσικούς πυραύλους S400 ή Αμερικανικά F35 είναι κόλπο που υποδαυλίζει την επιθυμητή σύγκρουση Ρωσίας – Αμερικής.

            Οι δυνάμεις του Άξονα γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν την Ρωσία και την Αμερική σε μια ευθεία αντιπαράθεση, (το έχουν δοκιμάσει και έχουν αποτύχει στο παρελθόν), μπορούν όμως να τις βάλουν σε τροχιά σύγκρουσης με μια προβοκάτσια. Άλλωστε ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

            Μέχρι τότε η Γερμανία, που λόγω του αμαρτωλού παρελθόντος της δεν έχει δικαίωμα να διαθέτει μεγάλο στρατό, έχει όμως δικαίωμα να παράγει όπλα για εμπόριο και πάνω από όλα για να εξοπλίζει μεθοδικά τον προαιώνιο σύμμαχό της με τον μεγαλύτερο στρατό της περιοχής που τυχαίνει να έχει και την μεγαλύτερη όρεξη για κακουργήματα. Τον τουρκικό.

            Η Τουρκία π.χ. μολύνει, συστηματικά, με χημικά δηλητήρια τα σπήλαια του Κουρδιστάν για να μην μπορούν να τα χρησιμοποιούν οι κούρδοι μαχητές. Οι κούρδοι αυτό το καταγγέλλουν εδώ και χρόνια όπως σπάνια τους δίνεται βήμα, ενώ η Τουρκία είναι μέτρ στα επικοινωνιακά κόλπα και για αυτό οι Δυτικοί βομβαρδίζουν τον Ασάντ και όχι τον Ερντογάν.

            Με αυτά τα κόλπα η Τουρκία έχει κατακτήσει τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ και κάνει ότι της γουστάρει. Οι ΜΚΟ που απασχολεί η Τουρκία στη βιομηχανία της μαζικής μετανάστευσης, που η ίδια έχει οργανώσει, κτίζουν μεθοδικά την μελλοντική Ισλαμική, δηλαδή φεουδαρχική Ευρώπη.

            Κατά την διάρκεια, όχι της παρούσης, αλλά της προηγούμενης Γερμανικής κατοχής, υπήρχαν επίσης κατοχικές κυβερνήσεις και μεμονωμένα άτομα που δούλευαν για τον εχθρό, δηλαδή τον Χίτλερ όπως δουλεύουν και τώρα για τον Ερντογάν.

            Κανείς ποτέ, ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα, παραδέχθηκε ότι είναι ένας προδότης ή έστω ένας χρήσιμος ηλίθιος. Αντιθέτως, αυτά τα άτομα επιστρατεύουν πάντα τις πιο συγκινητικές εκφράσεις για να τα κονομήσουν και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, την ίδια στιγμή που εμείς πεθαίναμε και πεθαίνουμε από την πείνα και από τον πόλεμο. Όλα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας όπως και τότε.

            Βλέπω την αρχή του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, όμως δεν γνωρίζω το τέλος του. Η Αμερική μαζί με την Ρωσία στο παρελθόν κατατρόπωσαν τις δυνάμεις του Άξονα. Καλά θα ήταν να το ξανακάνουν και να μην αλληλοφαγωθούν όπως επιδιώκει η Γερμανο-Τουρκική συμμαχία, αλλιώς υπάρχει πιθανότητα να δούμε μιναρέδες γύρω από τον Άγιο Πέτρο της Ρώμης όπως τους βλέπουμε και γύρω από την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Αυτό άλλωστε είναι το όνειρο του Ερντογάν του Μεγαλοπρεπή.

            Ο μαρμαρωμένος βασιλιάς, ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει! Άραγε ο Πάπας μπορεί;

Άλλες απόψεις: του Θανάση Γεωργούλη