Ευτυχής η συγκυρία να συνομιλείς με τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Παρ, 25/08/2023 - 15:19

Πριν εκφράσω τις σημερινές σκέψεις μου νιώθω την ανάγκη να παραθέσω το πρώτο τετράστιχο από ποίημά μου, που έχω δημοσιεύσει σε πρότερο χρόνο στο facebook με τίτλο «ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ".

Mε μουζάλες και μουζούρες. Είχαμε πολλές σκοτούρες.

Περιμέναμε συμπόνια, ζήσαμε την καταφρόνια.

Σήμερα στον πολιτικό ορίζοντα αχνοφέγγει ένα νέο φως ελπίδας για κατάργηση του αυταρχισμού, απομάκρυνση του ηγεμονισμού και επικράτηση του συνεργατισμού.

Χθες ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Αγώνα Χαλκούσων συναντήσαμε τον Αλκιβιάδη Στεφανή, υποψήφιο Περιφερειάρχη, για να τον ενημερώσουμε ως προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χωριό μας. Εκτός των άλλων επιμείναμε στην ανάγκη κλεισίματος της ΒΙΑΛ και ακύρωσης του καταστροφικού έργου παράκαμψης του Χαλκειούς, αντιπροτείνοντας την αναβάθμιση του συνολικού παλαιού οδικού δικτύου από Χίο προς Καμπόχωρα.

Για πρώτη φορά στα πλαίσια της λειτουργίας της Περιφερειακής διοίκησης νιώσαμε ότι είμαστε ελεύθεροι πολίτες για να εκφράσουμε τις απόψεις μας.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής μας άκουσε με τη δέουσα προσοχή και έδειξε ότι κατανοεί τις θέσεις μας. Τον διακρίνει η προσήνεια, η ευγένεια, η αγαθή προαίρεση και η ευθυκρισία.

Μπροστά μας ανοίγεται μια ελπίδα, που από μας εξαρτάται να τη ζήσουμε.

Πίσω μας αφήνουμε μια άλλη εποχή, που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Χαρακτηριστική είναι η δημοσίευσή μου, που μπορείτε να δείτε με ένα κλικ στην ηλεκτρονική διεύθυνση της «Αλήθειας»: https://www.alithia.gr/apopseis/o-perifereiarhis-se-rolo-igemona-mias-allis-epohis

Άλλες απόψεις: Του Χρήστου Κοντογιάννη