Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Φαινόμενα κοινωνικής σήψης εκ των πανελλαδικώς κυβερνώντων

Παρ, 06/10/2017 - 07:11

Έχουμε πει πολλές φορές και δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι, η αξιοπρέπεια και η συνέπεια λόγων και έργων είναι το μεγάλο ζητούμενο στις ημέρες μας. Ήλθαν τα πάνω κάτω και η “μπέσα”, που κάποτε διέκρινε πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, έγινε στις ημέρες μας είδος προς εξαφάνιση.
            Αλήστου μνήμης τυγχάνουν οι σκηνές απείρου κάλους του νυν Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πλείστων άλλων στελεχών της σημερινής “ληστρικής” συγκυβέρνησης, όταν δημόσια και σε κάθε αποστροφή του λόγου τους διεκήρυσσαν ότι “θα σκίσουν τα μνημόνια” και θα απαλλάξουν τον Ελληνικό λαό από τους κυβερνήτες “προσκυνημένους γερμανοτσολιάδες “…!
            Δεν πέρασαν, όμως, παρά 1-2 χρόνια, μετά την ανάληψη της εξουσίας στο δημόσιο βίο, για να προσγειωθεί ο μέσος Έλληνας, που πίστεψε και εξαπατήθηκε από τον λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (άλλο πολιτικό καρκίνωμα…- δεξιά υπόφυση που στέκεται δεκανίκι της “γιαλαντζί” αριστεράς και διαλύεται η χώρα ελέω… Καμμένου, για να είναι ο τύπος αυτός Υπουργός και να στέκεται προσοχή απέναντί του ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός…- εδώ κατάντησαν την Ελλάδα μας οι άθλιοι !).
            Λησμόνησε και αποκήρυξε τα πάντα ο Αλέξης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του όσα επί σειρά ετών υποτίθεται ότι πρέσβευε. Άνθρωποι του καφενείου, που τη Βουλή δεν έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους, έγιναν Υπουργοί στα 70 ή 75 χρόνια τους, κάνοντας πολιτική καφενείου…
            Ρήμαξαν τον ελληνικό λαό και τον έφεραν στο κατώφλι της αθλιότητας. Αυτοκτονίες, ψυχικές ασθένειες, οικογενειακά ναυάγια, οικονομική εξαθλίωση, επαγγελματική τελμάτωση. Και ο Τσίπρας με τον Καμμένο να χαίρονται τους… θρόνους τους ! Μου θυμίζουν εκείνο το βασιλιά που η αυλή του έλεγε ότι φορά ένα πανέμορφο βασιλικό χιτώνα που δεν φαινόταν, και το πίστευε, ενώ στην πραγματικότητα ήταν γυμνός, και ο κόσμος τον έβλεπε γυμνό και γελούσε…
            Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος, μέσα σε όσα διεκήρυσσαν ήταν ότι θα αυξήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις, θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ και θα πατάξουν τη γραφειοκρατία. Τις συντάξεις και τους μισθούς όχι μόνο δεν αύξησαν αλλά τα μείωσαν έτι περαιτέρω και ο ΕΝΦΙΑ ζει και βασιλεύει, διαλύοντας σπίτια, αφού ακόμη και τα χαλάσματα και τους αγρούς φορολογούν επί δικαίων και αδίκων !
            Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος λησμόνησαν, επίσης, ότι ο Ελληνικός λαός τους εξέλεξε για όσα έλεγαν περί κοινωνικής πολιτικής και μόνο. Δεν τους εξέλεξαν ούτε για να αλλάξουν την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε τις πατροπαράδοτες παραδόσεις ( αντικαθιστώντας τα με σύμφωνα συμβίωσης, γάμους ομοφυλοφίλων, αλλαγές φύλων οικεία επιθυμία, υιοθεσίες παιδιών από ομόφυλα “ζευγάρια”..., κλπ.), ούτε για να διαλύσουν οτιδήποτε θυμίζει θρησκεία, πατρίδα και παράδοση του Έθνους μας. Όχι. Ο λαός δεν έδιωξε τους άλλους για να φέρει τον Τσίπρα να αλλάξει όλα τούτα. Τον έφερε μόνο και μόνο για να έχει εργασία κι ένα κομμάτι ψωμί να φάει, μια ανθρώπινη ζωή, να ζήσει αξιοπρεπώς, αλλά εκείνος μας έστειλε στο χείλος του γκρεμού!
            Για δε τα θέματα θρησκείας και εθνικής υπερηφάνειας οι συριζαίοι εν γένει έχουν περισσό κόμπλεξ. Προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να σβήσουν οτιδήποτε τα θυμίζει. Συμπεριφέρονται ωσάν να έχουν διχασμένη προσωπικότητα ή διπολική διαταραχή ! Διαφορετικά, πώς μπορώ να χαρακτηρίσω π.χ. έναν πρωθυπουργό που δεν κάνει το Σταυρό του, δεν θέλει να παντρευτεί και τα παιδιά του δεν τα βαπτίζει (δικαίωμά του !), αλλά ταυτόχρονα πάει στις Δοξολογίες και στις πανηγύρεις Μητροπόλεων, πάει στο Άγιο Όρος για προσκύνημα (;), πάει στους Αγίους Τόπους ή/και στέκεται δίπλα στον Μητροπολίτη την ημέρα των Θεοφανείων, στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, για να πετάξει στον ουρανό το περιστέρι που συμβολίζει το Άγιο Πνεύμα;
            Κάτι συμβαίνει με τους ανθρώπους αυτούς…! Ή έχουν πάθει κομματική και ιδεολογική μετάλλαξη ή χρειάζονται επειγόντως ψυχανάλυση!
            Τελευταίο κατόρθωμά τους το νέο βιβλίο θρησκευτικών της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Μου το έφερε ο γιος μου στο σπίτι την πρώτη ημέρα, το είδα και έφριξα. Ενώ ακόμη τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι θα πει Χριστός, τους μαθαίνουν ποιος είναι ο Αλλάχ, ο Μωάμεθ, ο Βούδας, τις προσευχές που λένε και τι πιστεύει κάθε θρησκεία ή αίρεση. Άσε που και αυτά που αναφέρουν για τον Χριστιανισμό είναι κάποιες φορές γραμμένα λάθος και μεταδίδουν λάθος νοήματα στα παιδιά. Περί δε Ορθοδοξίας σιγή ! Είδα την κίνηση που, πανελλαδικά, γίνεται από πληθώρα γονέων για την επιστροφή του βιβλίου αυτού ως απαράδεκτου και σκόπευα να πράξω το ίδιο, επιστρέφοντάς το στο σχολείο, διαμαρτυρόμενος για όσα πάνε να μεταδώσουν στις ψυχές των παιδιών μας. Αλλά, με πρόλαβε η σχετική εντολή (;) του Υπουργείου Παιδείας: Τα βιβλία να τα επιστρέψουν στα σχολεία οι ίδιοι οι μαθητές, με παρότρυνση των δασκάλων τους και να τα μελετούν εκεί, προφανώς αναγνωρίζοντας τη γκάφα τους σε κεντρικό επίπεδο και προκειμένου ο κόσμος να μην εκραγεί από τις βλακώδεις τακτικές που εφαρμόζονται στο ανιστόρητο Υπουργείο Παιδείας, ώστε οι γονείς να μην ξέρουν τι είδους θρησκευτικό υλικό διδάσκεται στα παιδιά τους.
            Η σημερινή πολιτική που εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας είναι η πλέον ρατσιστική που έχει περάσει ποτέ στα χρονικά στην Ελλάδα. Τέτοια πράγματα μόνο επί Στάλιν γίνονταν στη Ρωσία και επί χούντας ή Φρειδερίκης στην Ελλάδα. Βγάζει Απόφαση το υπουργείο τα σχολικά βιβλία των θρησκευτικών για τους Μουσουλμάνους της Ελλάδας (μαθητές ελληνικών σχολείων στην επικράτεια) να τα εγκρίνει ο Μουφτής, τα βιβλία που διδάσκονται στους Ρωμαιοκαθολικούς-παπικούς να τα εγκρίνει το Βατικανό, τα βιβλία που διδάσκονται στους Εβραίους να τα εγκρίνει η Συναγωγή. Και για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς να μην έχει κανένα λόγο η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά το Υπουργείο Παιδείας να αποφασίζει μόνο του τι θα διδαχθεί. Μιλάμε για τέτοια δημοκρατία…!
            Εδώ μας έφεραν οι δήθεν προοδευτικοί και δημοκρατικοί που, με την τακτική που ακολουθούν, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει Έλληνας να διδαχθεί Ορθοδοξία, Ελληνική ιστορία, παράδοση, πολιτισμό. Το δε Άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος καταπατείται επιδεικτικά (περί θρησκευτικής ελευθερίας) και ουδείς ευαισθητοποιείται. 
            Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι, όσο το συντομότερο πάνε από εκεί που ήρθαν όσοι μας κυβερνούν σήμερα, τόσο το καλύτερο. Τούτο, ασφαλώς, δεν συνιστά πανάκεια για όποιον κληθεί από το λαό να κυβερνήσει κατόπιν, διότι, εάν σταθεί στην ίδια με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ γραμμή, θα φάει μεγαλύτερο πολιτικό “μπουρλώτο” από την πλειοψηφία του δεινοπαθούντος –πλην εισέτι ελπίζοντος σε ένα καλύτερο αύριο – ελληνικού λαού.-
 

Άλλες απόψεις: Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου